Соєві боби та кукурудза на торговій біржі Чикаго виросли в п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Соєві боби та кукурудза на торговельній біржі Чикаго виросли в п’ятницю, продовжуючи відновлення з трирічних мінімумів, встановлених минулого місяця, після “спокійного” щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) про попит і пропозицію, повідомили аналітики.

Величезні світові поставки зерна та сильна конкуренція в експортному бізнесі продовжували утримувати ціни, але найгірші новини, можливо, на даний момент були враховані в цінах, сказав Річ Нельсон, головний стратег Allendale Inc, повідомлять Рейтер.

«Нас знову і знову переслідують жахливі новини, і, можливо, ми бачили найгірші з них. Я думаю, що зараз ми досягли мінімуму», – сказав Нельсон.

Травнева пшениця торгової біржі Чикаго (CBOT) піднялася на 9-1/4 цента до $5,37-3/4 за бушель. Травневі ціни на кукурудзу зросли на 1-3/4 цента до $4,39-3/4 за бушель, а травневі соєві боби подорожчали на 17-3/4 цента до $11,84 за бушель.

За тиждень базові ф’ючерси на кукурудзу зросли на 3,8%, на соєві боби – на 2,8%, а на пшеницю – на 3,6%.

Товарні фонди мають великі позиції з усіх трьох сировинних товарів, залишаючи ринки відкритими для ” нападів ” покриття коротких позицій.

У своєму щомісячному звіті про попит та пропозицію Міністерство сільського господарства США трохи знизило оцінки врожаю сої у Бразилії, світових запасів сої та світових запасів кукурудзи. Але його прогноз щодо врожаю сої в Бразилії, що становить 155 мільйонів метричних тонн, виявився вищим за середній рівень оцінок аналітиків, опитаних Reuters.

“Це нейтральний звіт, нічого особливого”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group.

Зейфрід висловив обережний оптимізм щодо реакції ринків на звіт.

«Це зітхання з полегшенням. Тепер, коли вийшов звіт, ми вже далекі від наших низів», – сказав Зейфрід. “Ми повернулися туди, де були вчора”.

Пшениця продемонструвала найбільше відсоткове зростання у п’ятницю, відскочивши після багаторічного мінімуму, встановленого раніше під час сесії. Ціни впали після того, як Міністерство сільського господарства США заявило, що Китай скасував додаткові закупівлі м’якої американської червоної пшениці. Міністерство сільського господарства США підтвердило скасування 130 000 тонн зерна у четвер та ще 110 000 тонн у п’ятницю.

За словами Зейфріда, трейдери чули чутки про відміну і вже врахували цю новину на ринку.

Друге побоювання з приводу експортного попиту на американську пшеницю, Міністерство сільського господарства США у своєму щомісячному звіті знизило прогноз експорту пшениці зі США в 2023/24 році до 710 мільйонів бушелів з 725 мільйонів раніше.

Вісім на 10 гектарах (від 19,8 до 24,71 акрів) аргентинських соєвих полів перебувають у стані від “нормального до відмінного”, повідомила в четвер зернова біржа Буенос-Айреса завдяки недавнім дощам у північних частинах Буенос-Айреса.

Аргентина є одним із двох найбільших у світі експортерів соєвої олії та соєвого шроту, поряд з Бразилією, і біржа вважає, що врожай цього сезону досягне 52,5 мільйона метричних тонн – найвищий показник за п’ять років.

Тим часом, 72% партій сої мають «адекватний чи оптимальний» рівень вологості ґрунту, додали в компанії.

Фермери вже розпочали збирання кукурудзи, але у квітні роботи на полях активізуються. Очікується, що в сезоні 2023/24 буде отримано рекордні 56,5 млн. тонн.

Державний інститут погоди в середу прогнозував зливи в сільськогосподарських районах Аргентини в період з п’ятниці по суботу, що піде на користь багатьом ділянкам кукурудзи та сої, які все ще перебувають на стадії розробки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!