Соєві боби старого врожаю впали, а нового пішли вгору

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в США зросли в п’ятницю, оскільки посуха в Канаді та на північних рівнинах продовжує чинити тиск на ринок, а також невизначеність щодо майбутнього українського правочину з експорту зерна, термін дії якого спливає в понеділок. Порт Одеси залишив останній перед завершенням зернової угоди корабель із продовольством, повідомила агенція Reuters. За даними видання, йдеться про суховантаж Samsun під прапором Туреччини, суховантаж покинув порт о 08:12, а до Стамбула прибуде вдень 17 липня. Джерела агентства уточнили, що на борту судна знаходиться 38,8 тисяч тонн сільськогосподарської продукції 15 000 ріпаку і більше 23 тисяч тонн кукурудзи.

Кукурудза пішла за пшеницею через побоювання з приводу врожайності та технічних торгів. Соєві боби старого врожаю впали, а соєві боби нового врожаю пішли вгору, оскільки інвестори продовжують сумніватися у прогнозі високих урожаїв в останньому прогнозі виробництва від Міністерства сільського господарства США.

Найактивніший ф’ючерсний контракт на сою під час сесії досяг майже двотижневого максимуму, деякі фонди та інвестори розпродали сою для фіксації прибутку. За словами двох торговців, інші купили більше кукурудзи.

Проте довгострокові прогнози більш вологої погоди у зерновому поясі США зводять нанівець усі надії на велике ралі, кажуть трейдери.

“Зокрема, для кукурудзи ринок прямо зараз говорить нам, що ми стурбовані врожайністю, але недостатньо, щоб вийти з торгового діапазону, який ми бачили”, – сказав Дон Руз, президент US Commodities з Айови.

Сільськогосподарські товари загалом у п’ятницю були підтримані нещодавньою слабкістю долара США, який мав закінчити тиждень падінням, оскільки Федеральна резервна система наближається до завершення циклу підвищення ставок на тлі зниження інфляції.

Наприкінці тижня також очікувалися вигідні покупки ф’ючерсів на пшеницю після того, як найбільш активні контракти на м’яку червону пшеницю озиму досягли місячного мінімуму в четвер.

Найбільш активна пшениця товарної біржі Чикаго закрилася з підвищенням на 21-3/4 цента по $6,61-1/2 за бушель. Соя подорожчала на 1 цент до 13,70-3/4 за бушель, а кукурудза піднялася на 13-1/4 цента до 5,13-3/4 долара за бушель.

Канадські ціни на ріпак майже встановили новий річний максимум у четвер, піднявшись на 2% до $814,40 канадських доларів за тонну – нещодавні дощі продовжують оминати канадські поля.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!