Соєві боби ростуть через бразильську спеку та експортний попит

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби у вівторок зросли більш ніж на 1% на тлі побоювань, що спекотні погодні умови в Південній Америці завдадуть збитків урожаю, тоді як ринок також отримав підтримку від нового раунду приватних продажів американських експортерів.

Пшениця торгової біржі Чикаго (CBOT) також зросла більш ніж на 2%, відновившись після контрактних мінімумів у понеділок, в той час як кукурудза знизилася через обтяжливі поставки.

Січневі ціни на соєві боби на CBOT підскочили на 16-3/4 центи і закрилися на рівні $13,46-1/2 за бушель. Підтримку зростання соєвих бобів надала посуха в Бразилії, яка загрожує врожаю, оскільки недавня хвиля дощів не зменшила стурбованість з приводу спекотної і посушливої погоди в ключових регіонах вирощування.

“Що стосується соєвих бобів, то ціна на соєві боби може бути трохи перепродана і пов’язана з погодою (зокрема) з невизначеністю в північних районах Бразилії та Аргентини”, – сказав Білл Лапп з Advanced Economic Solutions, повідомляє Рейтер.

Очікується, що бразильські фермери зберуть 155 мільйонів тонн сої в сезоні 2023/24 року, що на 10 мільйонів тонн нижче за початкові очікування, після того, як посуха торкнулася фермерів штату Мату-Гросу, які провели сівбу рано, повідомив у вівторок консультант MB Agro. Прогноз виявився нижчим за 163 мільйони метричних тонн, очікуваних Міністерством сільського господарства США (USDA).

Підтримку соєвим бобам також підтвердило Міністерство сільського господарства США про те, що експортери продали 123 300 метричних тонн урожаю в невідомі місця призначення для постачання в 2023/24 році.

Тим часом березневі ціни, що активно торгуються, на кукурудзу впали на 1-3/4 цента до $4,73-1/2 за бушель. У ході торгів березнева кукурудза впала до контрактного мінімуму $4,71 за бушель. Ринок залишався обмеженим через рекордний урожай у США.

Березнева пшениця CBOT завершила торги з підвищенням на 11 центів до $5,72 за бушель після того, як раніше вона була в межах пенні від контрактного мінімуму попереднього дня.

Міністерство сільського господарства США в понеділок оцінило стан 50% врожаю озимої пшениці в США як від хорошого до відмінного, що на 2 процентні пункти вище, ніж минулого тижня, і є більшим поліпшенням, ніж очікувала більшість аналітиків.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!