Соєві боби падають у США через побоювання попиту та прогнозу врожаю в Бразилії

Джерело:  Oilworld
доллар

Чиказькі ф’ючерси на соєві боби впали в середу, втративши прибуток від попередньої сесії, на тлі зростання занепокоєння ринку з приводу експортного попиту і поліпшення погоди для врожаю олійних культур у Бразилії.

Нещодавні дощі послабили побоювання щодо посухи, яка загрожувала врожайності соєвих бобів у Бразилії, найбільшому у світі експортері олійних культур.

Ф’ючерси на кукурудзу впевнено зростали, оскільки інвестори на сільськогосподарських ринках скоригували свої позиції напередодні щомісячного звіту про світовий попит та пропозицію, заплановану на п’ятницю.

Трейдери також очікують, що ринкові орієнтири будуть отримані зі щоквартального звіту Міністерства сільського господарства США про запаси зерна в США цієї п’ятниці, а також даних про те, який урожай можуть зберігати американські виробники на своїх фермах.

Аналітики зазначають, що ф’ючерси на пшеницю стабільно трохи підвищувалися на технічних торгах.

У грудні у великих частинах південної та східної Австралії випала кількість опадів вище за середнє, що викликало повені в деяких районах, але допомогло багатьом фермерам, у той час як західні райони залишалися посушливими, повідомило у вівторок метеорологічне бюро країни.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) за підсумками дня знизився на 12 центів за бушель і закрився на рівні 12,36-1/2 за бушель.

Пшениця зросла на 3/4 цента до $6,10-3/4 за бушель, а кукурудза зросла на 1/4 цента до $4,59-1/2 за бушель.

Бразильське сільськогосподарське агентство Conab у середу знизило прогноз урожаю сої в країні, але заявило, що, як і раніше, очікує, що він буде трохи вищим за рекордний урожай минулого сезону в 154,6 мільйона метричних тонн.

Тим часом у трейдерів зростає занепокоєння з приводу експортного попиту, оскільки минуло кілька тижнів з того часу, як Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило про терміновий розпродаж кукурудзи та соєвих бобів, сказав Карл Сетцер, партнер Consus Ag Consulting.

“Минулого тижня ми бачили, як Китай закупив сім суден соєвих бобів з Бразилії”, де ціни нижчі, ніж у США, – сказав Сетцер. «Але щоб задовольнити очікуваний попит, Китаю доведеться купувати сім суден на день. Ринок розуміє, що китайського попиту зараз немає», – повідомляє Рейтер.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!