Соєві боби на CBOT знижуються, ріпак на ICE – підріс

доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в середу впали, при цьому кілька контрактів встановили нові мінімуми, оскільки на ринок чинили тиск відновлення долара США, побоювання з приводу стану світової економіки і послаблення китайського імпорту, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на соєві боби CBOT за контрактом на серпень закрилися зі зниженням на 8,1/4 цента до 10,20,1/4 долара за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді знизилися на 8 центів до 10,18-3/4 долара за бушель.

Декілька ф’ючерсних контрактів на сою, включаючи серпневі та вересневі, цього дня досягли нових мінімумів за весь час контрактів.

Серпневі ф’ючерси на соєвий шрот на CBOT закрилися зі зниженням на $6,90 до $340,80 за коротку тонну, тоді як найактивніші ф’ючерси на соєвий шрот у грудні закрилися зі зниженням на $8,30 до $318,30.

Соєва олія на CBOT у серпні зросла на 1,38 цента до 42,25 цента за фунт, тоді як найбільш активна соєва олія в грудні зросла на 0,92 цента до 40,88 цента за фунт.

Трейдери зміцнили позиції напередодні публікації у понеділок звіту Міністерства сільського господарства США про світовий попит та пропозицію, повідомили трейдери.

WASDE у серпні змусить USDA скоригувати свої цифри засіяних та зібраних площ, використовуючи дані страхування врожаю від Агентства з сільськогосподарського обслуговування USDA. Трейдери зазначають, що можуть змінитись як цифри врожайності, так і площі, що вплине на очікування виробництва.

Імпорт сої до Китаю зріс на 2,9% у липні порівняно з минулим роком, проте за перші сім місяців року постачання знизилися на 1,3% у річному обчисленні, показали дані Головного митного управління.

Долар США продовжив відновлюватися за відновленням світових ринків після масштабного розпродажу в понеділок на тлі побоювань щодо можливої ​​рецесії в США.

Зміцнення долара зробило експорт США менш привабливим у той час, коли попит Китаю на американську сою низький.

За словами трейдерів, ціни на пшеницю на товарній біржі Чикаго в середу знизилися, оскільки попит на експорт зі США продемонстрував ознаки ослаблення, хоча невизначеність щодо розміру і якості світового врожаю допомогла втримати ціни на низькому рівні.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 5 центів до 5,38-1/4 долара за бушель.

Вересневі тверді червонозерні пшениця озима Канзас-Сіті подешевшали на 6 центів до 5,55-1/2 долара за бушель.

Вересневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX впав на 6-3/4 центи і закрився на позначці 5,85-3/4 долара за бушель.

Тиск через слабкість ф’ючерсів на кукурудзу на CBOT і відновлення долара США, що продовжується, також чинив тиск на ф’ючерси на пшеницю.

Учасники ринку також заявили, що уважно стежать за новинами від державного закупника зерна в Єгипті, Головного управління з постачання товарів, яке оголосило про проведення найбільшого в історії міжнародного тендеру на постачання 3,8 млн тонн.

Єгипет зазвичай імпортує більшу частину зерна з Росії, на частку якої в 2023 році припало майже 70% всього імпорту пшениці.

Однак деякі учасники ринку сумніваються в успіху Єгипту у своєму тендері з огляду на те, що він запитує 270-денний кредит, а експортери можуть не захотіти надати такі умови.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в середу впали другий день поспіль на тлі очікувань великого врожаю в США і зміцнення долара, що робить американське зерно менш конкурентоспроможним, кажуть трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT знизилися на 5,5 цента до $3,83,14 за бушель.

Найактивніша груднева кукурудза подешевшала на 4,5 цента до 4,00-3,4 долара за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу також знизилися через побоювання, що відновилися, що Аргентина знизить експортні мита, повідомили трейдери.

У середу на ринку ф’ючерсів на канолу ICE Futures спостерігалася корекція, оскільки зростання цін на олії перекинулося на олійні культури.

Чиказька соєва олія, європейська ріпакова олія та малазійська пальмова олія показали сильне зростання. Сира нафта зросла майже на 2 долари США за барель через напруженість на Близькому Сході.

Цього тижня у Преріях спостерігалося похолодання, проте на вихідні погода стала теплішою.

У середині дня канадський долар виріс на чверть цента США порівняно із закриттям вівторка.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 594,60+7,00

Січень. 603,40 +7,10

Березень 610,50+6,70

Травень 614,50+6,70

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!