Соєві боби на CBOT закрилися зниженням після звіту USDA

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю завершили тиждень зниженням, незважаючи на позитивну динаміку після виходу звіту Міністерства сільського господарства США, в якому був знижений прогноз виробництва сої в США.

Багато контрактів на сою досягли мінімумів за всю історію і різко впали на початку тижня через слабкий попит і велику світову пропозицію сої.

Кінцеві запаси сої на 2024/25 рік прогнозуються на рівні 435 мільйонів бушелів, що нижче за очікувані 449 мільйонів бушелів і нижче за червневі 455 мільйонів бушелів.

Міністерство сільського господарства США прогнозує виробництво сої на рівні 4,435 млрд бушелів, що вище за оцінку аналітиків у 4,424 млрд бушелів.

Найактивніша листопадова соя опустилася на 2-1/2 цента до $10.65-1/4 за бушель. Соя завершила тиждень зниженням на 6%.

Серпневі соєві боби за підсумками дня подешевшали на 12 центів до 11,05 доларів за бушель.

Раніше під час сесії ф’ючерси на сою в листопаді встановили новий контрактний мінімум разом із 10 іншими ф’ючерсними контрактами.

Численні контракти на соєвий шрот на CBOT також встановили нові мінімуми цього дня. Серпневий ф’ючерс на соєвий шрот знизився на $3,6 до $338,8 за коротку тонну, а грудневий ф’ючерс на соєвий шрот знизився на $1,4 до $314,1 за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію на CBOT у серпні знизилися на 0,47 цента до 46,65 цента за фунт, а ф’ючерси на соєву олію на CBOT у грудні знизилися на 0,56 цента до 45,59 цента за фунт.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) завершили тиждень зниженням у п’ятницю після того, як звіт Міністерства сільського господарства США про попит і пропозицію показав зростання запасів пшениці в США, в той час як поліпшення врожайності чорноморської пшениці продовжувало чинити тиск.

Міністерство сільського господарства США підвищило прогноз кінцевих запасів пшениці в США до 856 мільйонів бушелів з 758 мільйонів бушелів у червні, що вище за оцінки аналітиків у 788 мільйонів бушелів.

Світові кінцеві запаси пшениці збільшилися до 257,24 млн. тонн порівняно з 252,7 млн. тонн, про які повідомлялося в червні, і перевищили прогнози аналітиків у 252,19 млн. тонн.

За даними сільськогосподарського управління FranceAgriMer, опублікованими у п’ятницю, минулого тижня французькі фермери не досягли значних успіхів у збиранні м’якої пшениці, порівняно до попередніх років прогрес був відстаючим, а стан урожаю через дощі погіршився.

За словами трейдерів, урожай пшениці в США, як і раніше, стикається з млявим міжнародним попитом, оскільки перспективи врожайності в Росії, схоже, покращуються.

Вересневий ф’ючерс на американську оптову торгівлю м’якою червонозерновою озимою пшеницею закрився зі зниженням на 20,5 цента до 5,50 3,4 долара за бушель, закрившись на 7% нижче за підсумками тижня.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозернову озиму пшеницю KC закрився зниженням на 16 центів до 5,67-3/4 долара за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX востаннє торгувався зі зниженням на 21 цент-3, за бушель, встановивши новий мінімум договору.

Найактивніші ф’ючерси на кукурудзу завершилися в п’ятницю після того, як Міністерство сільського господарства США знизило свої оцінки кінцевих запасів кукурудзи до рівня нижче за очікування аналітиків.

Очікування великого врожаю кукурудзи в США призвели до того, що ф’ючерси на кукурудзу на початку тижня сягнули майже чотирирічного мінімуму.

За словами трейдерів, ціни на кукурудзу зросли на тлі покриття коротких позицій після оприлюднення даних Міністерства сільського господарства США.

За прогнозами Міністерства сільського господарства США, кінцеві запаси кукурудзи на врожай 2023/24 року складуть 1,877 млрд бушелів, що нижче за червневі показники і нижче очікувань у 2,049 млрд бушелів.

Міністерство сільського господарства США прогнозує виробництво кукурудзи на рівні 15,1 млрд бушелів, що вище за середнє очікування аналітиків у 15,063 млрд бушелів.

Трейдери приділяють пильну увагу погоді, оскільки врожай знаходиться у ключовому сезоні запилення.

За словами європейських трейдерів, південнокорейська компанія Major Feedmill Group (MFG), ймовірно, відхилила всі пропозиції і не здійснила покупку в міжнародному тендері на закупівлю до 140 000 тонн кормової кукурудзи в п’ятницю.

Вересневий ф’ючерс на кукурудзу зріс на 1-3/4 центи до 4,02 долара за бушель, завершивши тиждень падінням на 2%.

Найактивніша груднева кукурудза зросла на 4 центи до $4,14-3/4 за бушель, завершивши тиждень падінням на 2%.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange не змогли втримати зростання після публікації звіту про попит та пропозицію за червень від Міністерства сільського господарства США.

У п’ятницю Міністерство сільського господарства США підвищило оцінку врожаю каноли в Канаді в 2024–2025 роках до 20,0 млн. тонн з 19,6 млн. тонн у червневому звіті.

Найбільший тиск чинили спади в соєвому комплексі Чикаго, європейському ріпаку і малазійській пальмовій олії. Ціни на сиру нафту розгорнулися до зниження, що додало ваги вартості каноли.

Брокер попередив, що навряд чи ціни на канолу суттєво зростуть найближчим часом. Він вказав на те, що цього року очікується рясний урожай у преріях, а також на кількість олійного насіння, яке все ще зберігається у фермерських засіках. Він також відзначив млявий експорт каноли і зростаючий розрив між маржею переробки та цінами на канолу.

Канадська комісія з зерна повідомила, що експорт каноли за тиждень, що закінчився 7 липня, досяг 6,52 млн. тонн, але на 1,23 млн. тонн менше, ніж рік тому.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!