Соєві боби на CBOT виросли, компенсувавши частину втрат минулої сесії

Джерело:  Oilworld
доллар

Соєві боби також виросли, компенсувавши частину втрат минулої сесії, тоді як ціни на кукурудзу знизилися. Ринок ф’ючерсів на сою завершив торгову сесію поблизу своїх максимумів із двозначним зростанням на цілих 1,8%. Ф’ючерси на соєвий шрот завершили день підвищенням на 0,8% до 1,2% із зростанням від 3 до 5 доларів за тонну. Ф’ючерси на соєву олію за день виросли на 92 пункти.

«Існує зростання ризику для поставок з Чорного моря, які не були повністю враховані ринком», — сказав один із сінгапурських трейдерів. «Ціни, ймовірно, зростуть ще більше, якщо будуть перебої з постачанням із Росії».

Сільськогосподарські ринки, ймовірно, підтримуватимуться очікуваннями зниження виробництва у США.

Урожаї кукурудзи та сої в США будуть меншими, ніж очікувалося раніше, оскільки посушливі умови на початку вегетаційного періоду позбавили врожай потенційної врожайності, заявив уряд у п’ятницю.

Обидва прогнози виявилися нижчими за ринкові очікування, але врожай кукурудзи, якщо він буде реалізований, як і раніше, буде другим за величиною за всю історію спостережень через великі площі та поліпшення умов вирощування в ключовий місяць розвитку в липні.

Уряд США прогнозує виробництво кукурудзи на рівні 15,111 млрд. бушелів, виходячи із середньої врожайності 175,1 бушелів з акра, згідно з щомісячним звітом Міністерства сільського господарства США про оцінку світової пропозиції та попиту на сільськогосподарську продукцію. Виробництво сої становило 4,205 млрд бушелів, а врожайність було зафіксовано лише на рівні 50,9 млрд бушелів на акр.

NASS повідомила, що 94% урожаю сої зацвіло станом на 13 серпня, що на 2% випереджає середній показник розвитку.

Міністерство сільського господарства США оголосило про приватний експортний продаж 416 тис. тонн соєвих бобів нового врожаю у невідомому напрямку. Щотижневі дані інспекції показали, що за тиждень, що закінчився 10 серпня, було експортовано 297 797 тонн соєвих бобів. Це на 61% нижче, ніж минулого тижня минулого року.

Великі спекулянти збільшили свою чисту коротку позицію щодо ф’ючерсів на кукурудзу CBOT на тижні до 8 серпня, показали дані регулюючих органів, опубліковані в п’ятницю.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!