Соєві боби на CBOT впали до мінімумів 2020 року

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго середу на серпень і вересень впали до мінімуму за всю історію, оскільки слабкий попит і перспективи високого врожаю в США чинили тиск на ринок.

Аналітики прогнозують теплу та суху погоду на Середньому Заході США на наступний тиждень, що буде сприятливо для врожаю сої у США у вирішальну фазу запилення.

Ф’ючерси на сою продовжили падіння протягом кількох днів, оскільки трейдери, як і раніше, стурбовані слабким попитом на експорт зі США, хоча Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 132 000 тонн соєвих бобів до Китаю з постачанням у 2024/2025 році.

Аналітики, опитані агентством Reuters, припустили, що Міністерство сільського господарства США знизить свій прогноз виробництва сої в США у щомісячних звітах про попит та пропозицію, які будуть опубліковані у п’ятницю.

Серпневі ф’ючерси на соєві боби досягли мінімуму за весь термін дії контракту, подешевшавши на 18 центів до $11,13-1/4.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді знизилися на 13 центів до 10,67 долара за бушель.

На торгах CBOT серпневий ф’ючерс на соєвий шрот закрився зі зниженням на 6 доларів до 339,20 доларів за коротку тонну, а грудневий ф’ючерс на соєвий шрот закрився зі зниженням на 2,30 долара до 316,40 доларів за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT з постачанням у серпні знизилися на 0,61 цента до 46,34 цента за фунт, а ф’ючерси на соєву олію з постачанням у грудні знизилися на 0,73 цента до 45,58 цента за фунт.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) в середу впали на тлі очікувань високих кінцевих запасів у США, зростаючого врожаю в США і поліпшення перспектив врожаю в Росії, повідомили трейдери.

Трейдери очікують, що Міністерство сільського господарства США підвищить свої прогнози щодо кінцевих запасів та виробництва пшениці в США на 2024/25 рік у п’ятничних звітах Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію.

Аналітики зазначають, що добрий урожай у США та покращення перспектив урожаю в Росії створили тиск на пропозицію, пом’якшивши побоювання з приводу різкого зниження урожаю у Франції.

За словами трейдерів, падіння російських цін посилило конкуренцію на ринку експорту пшениці, тоді як новини про те, що Індія має намір продати пшеницю зі своїх запасів, пом’якшили розмови про те, що країна незабаром може перейти на імпорт.

Аналітики очікують, що зливи протягом найближчих 10–15 днів сприятимуть виробництву пшениці в Аргентині.

Вересневі ф’ючерси на американську м’яку червонозерну пшеницю озиму закрилися зниженням на 10,5 цента до 5,61,5 долара за бушель.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозерну пшеницю озиму KC знизився на 12,4 цента до 5,65,5 долара за бушель, а ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX востаннє торгувався зі зниженням на 6,2 цента до 6,1.

Найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго коливалися близько чотирирічних мінімумів, тоді як інші контракти впали до найнижчих значень за весь час існування компанії через очікування сильної світової пропозиції і сприятливої ​​погоди в США.

Аналітики очікують, що тепла і суха погода на Середньому Заході США сприятиме врожаю кукурудзи в США у вирішальну фазу запилення.

Трейдери очікують, що Міністерство сільського господарства США підвищить свої оцінки запасів старого та нового врожаю в США на кінець року у п’ятничних звітах про попит та пропозицію.

Трейдери звернуть увагу на оновлені оцінки Міністерства сільського господарства США з виробництва кукурудзи в Південній Америці, які будуть опубліковані у п’ятницю. Звіт буде опубліковано наступного дня після того, як бразильська агенція Conab має опублікувати свої щомісячні національні прогнози врожаю.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу зросли на 1-3/4 центи до $3,95-3/4 за бушель після падіння до мінімуму за весь термін дії контракту.

Найактивніший ф’ючерс на кукурудзу у грудні знизився на 1,5 цента до 407,25 долара за бушель, закрившись на найнижчому рівні з січня 2021 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!