Соєві боби на CBOT відскочили від місячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США виросли в п’ятницю, відскочивши від шеститижневих мінімумів, тоді як кукурудза та пшениця також виросли завдяки вигідним покупкам, але зростання на всіх трьох ринках було обмежено сильним доларом США, кажуть аналітики.

Чиказька торгова біржа (CBOT) листопадові соєві боби виросли на 2-1/2 цента до $12,96-1/4, піднявшись після падіння до $12,92-1/2, найнижчого рівня контракту з 8 серпня. Деякі трейдери заявили, що падіння ринку нижче за $13 сигналізує про потенційну подальшу слабкість.

CBOT груднева кукурудза закінчила зростанням на 2 центи за ціною $4,77-1/4 за бушель, утримуючись вище мінімуму цього тижня в $4,67-3/4, найнижчого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту з грудня 2020 року.

CBOT Груднева пшениця виросла на 3-3/4 центи і зупинилася на рівні $5,79-1/2, піднявшись після раннього зниження.

Твердий долар навис над ринками в той час, коли американське зерно вже щосили намагається конкурувати на світовому експортному ринку з постачанням пшениці з Росії, а також з бразильською кукурудзою та соєвими бобами.

“Найбільша проблема, з якою ми стикаємося зараз, – це попит на американську продукцію”, – сказав Джим МакКормак, керуючий партнер AgMarket.net у Баррінгтоні, штат Іллінойс.

“У нас просто неконкурентоспроможні ціни: Росія – на пшеницю, Південна Америка – на кукурудзу та соєві боби. Долар теж має до цього якесь відношення”, – сказав МакКормак, повідомляє Рейтер.

Індекс долара втримався на шестимісячному максимумі завдяки попередженню Федеральної резервної системи США про те, що процентні ставки залишатимуться високими довше, ніж очікувалося.

Однак посуха в Аргентині та Австралії може призвести до скорочення світових постачань пшениці наприкінці сезону, тоді як конфлікт в Україні залишається ризиком для чорноморської торгівлі.

Свіжозібрані американська кукурудза та соєві боби поповнили рясні запаси в Південній Америці, хоча сумніви щодо потенціалу врожайності в США зберігаються після посушливої погоди на Середньому Заході цієї весни, у той же час фермери Бразилії стикаються з посушливими умовами посівів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!