Соєві боби на CBOT та малазійська пальмова олія закрилися у п’ятницю зниженням

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Соєві боби CBOT подешевшали: найактивніший контракт подешевшав на 8 центів до 15,19-1/4 долара. Контракт досяг найнижчої ціни з 15 лютого.

За словами аналітиків, Сполучені Штати стикаються з конкуренцією за експортні продажі сої з боку дешевших поставок з Бразилії, тоді як трейдери та аналітики в основному знижують втрати врожаю в Аргентині, що постраждала від посухи.

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зниженням у п’ятницю після торгів у вузькому діапазоні, хоча контракт зафіксував третє тижневе зростання поспіль, що було підкріплено побоюваннями щодо дефіциту пропозиції на тлі покращення попиту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився зі зниженням на 32 рінггіти, або 0,76%, до 4203 рінггітів (948,12 долара) за тонну, наблизившись до семитижневого максимуму четверга.

Контракт додав 1,7% цього тижня.

“Попит на пальмову олію в Індії зростає в міру наближення літнього сезону поряд з покращенням попиту в Китаї, але глобальна пропозиція обмежена через обмежувальну експортну політику в найбільшому експортері Індонезії”, – сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand і Мумбаї. Ко, повідомляє Рейтер.

На додаток до проблем з поставками, у повідомленні Refinitiv Agriculture Research говориться, що повені торкнуться регіонів виробництва пальмової олії в західній Індонезії та Малайзії, при цьому Малайзія, ймовірно, зіткнеться зі значними збитками для врожаю.

Уряд Малайзії, другого за величиною виробника у світі, очікує, що ціни на сиру пальмову олію цього року складуть у середньому 4000 рінггітів (902,93 доларів США) за тонну.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,8%, тоді як контракт на пальмову олію зріс на 1,2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго (у п’ятницю) зросли на 0,6%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4330 рінггіту)

Ф’ючерси на кукурудзу товарної біржі Чикаго встановили шеститижневий мінімум у п’ятницю, тоді як пшениця досягла найнижчого рівня більш ніж за чотири тижні через побоювання з приводу конкуренції за глобальний експортний бізнес, повідомили аналітики.

Технічні продажі сприяли розпродажам поряд з перспективами сталого виробництва кукурудзи в США у 2023 році та ширшими економічними проблемами.

Трейдери здебільшого очікують на продовження угоди щодо чорноморського зерна, яка полегшила потік українського врожаю світовим покупцям. Укладена торік угода посилила конкуренцію за постачальників пшениці та кукурудзи. Президент Росії Володимир Путін говорив із турецьким колегою Тайіпом Ердоганом про угоду в п’ятницю.

“Потік дешевої пшениці з регіону Чорного моря став жорсткою конкуренцією кукурудзі”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на кукурудзу CBOT закрився на 10 центів нижче за 6,49-1/4 долара за бушель і досяг найнижчої ціни з 10 січня. Пшениця подешевшала на 28-3/4 цента до 7,21-3/4 долара за бушель і досягла найнижчого рівня. ціна із 23 січня.

За рік ф’ючерси на пшеницю впали приблизно на 18%, а ф’ючерси на кукурудзу – приблизно на 5%.

У Парижі ціни на пшеницю Euronext впали до місячного мінімуму під тиском експортної конкуренції з боку Росії та очікувань на продовження судноплавного коридору з України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!