Соєві боби на CBOT продовжують зазнавати великих втрат

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго у вівторок продовжили падіння після опублікованого напередодні звіту Міністерства сільського господарства США, в якому прогнозувався рекордний урожай сої в США, який досяг чергового чотирирічного мінімуму.

Ф’ючерси на соєві боби CBOT за контрактом на серпень закрилися зі зниженням на 23 центи до 9,89 долара за бушель.

Найактивніші ф’ючерси на соєві боби у листопаді впали на 23,5 цента до 9,62,5 долара за бушель, що є найнижчим показником з вересня 2020 року.

Найактивніший ф’ючерс на соєвий шрот на CBOT у грудні знизився на 5,40 дол. США до 299,20 дол. США за коротку тонну.

Найактивніший ф’ючерс на соєву олію CBOT за грудень знизився на 1,38 цента до 39,09 цента за фунт.

Ринок опинився під тиском після того, як у понеділок Міністерство сільського господарства США спрогнозувало рекордний урожай сої у США та підвищило прогноз кінцевих запасів на 2024–2025 роки до 560 мільйонів бушелів, що на 62% більше, ніж попереднього року.

Щотижневий звіт USDA, опублікований після закінчення торгів у понеділок, залишив рейтинги добрих умов для соєвих культур без змін. Аналітики очікували на невелике зниження.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери продали до Китаю 132 000 тонн соєвих бобів з постачанням у 2024/2025 роках.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго у вівторок також впали через конкуренцію з боку дешевших чорноморських культур, оскільки Єгипет вів переговори про великі прямі закупівлі пшениці.

Найактивніший ф’ючерс на вересневу м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 8 центів до 5,28-3/4 долара за бушель.

Ф’ючерс на вересневу тверду червонозерну пшеницю озиму KC знизився на 1/2 цента до 5,47-3/4 долара за бушель, але ф’ючерс на вересневу яру пшеницю MGEX виріс на 3/4 цента до 5,93 долара за бушель.

За словами трейдерів, Єгипет веде переговори про великі прямі закупівлі пшениці після того, як у понеділок було закуплено лише 280 000 тонн на тендері, на якому передбачалося закупити до 3,8 млн. тонн.

Міністерство сільського господарства США у своєму щотижневому звіті про хід та стан урожаю оцінило врожай пшениці в країні на рівні 72% як хороший чи відмінний, що нижче за показник попереднього тижня у 74%.

Агентство повідомило, що збирання ярої пшениці завершено на 18%, що трохи вище за очікування аналітиків у 17%, тоді як збирання озимої пшениці, за оцінками, завершено майже на 93%.

Кукурудза на товарній біржі Чикаго у вівторок впала після того, як Міністерство сільського господарства США повідомило, що 67% урожаю країни знаходиться в хорошому або відмінному стані, що нівелювало зростання в понеділок, зумовлене нижчими, ніж очікувалося, даними агентства про посівні площі.

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT знизилися на 5,5 цента до 3,77 3,4 долара за бушель.

Найактивніша груднева кукурудза подешевшала на 4,1/4 цента до 3,97,1/4 долара за бушель.

У щотижневому звіті Міністерства сільського господарства США про хід та стан урожаю, опублікованому після закінчення торгів у понеділок, зазначено, що 67% урожаю кукурудзи в країні перебуває у хорошому чи відмінному стані, що не змінилося порівняно з попереднім тижнем, хоча торгівля очікувала на невелике зниження .

USDA прогнозує врожай кукурудзи 2024/25 у розмірі 15,147 млрд бушелів, що вище за минулий місяць та липневу оцінку. Урожай кукурудзи у США стане третім за величиною у країні за всю історію.

Проте Міністерство сільського господарства США оцінило площу посівів кукурудзи в 82,7 млн. акрів, що менше очікувань аналітиків і нижче за липневу оцінку.

За прогнозами аналітиків, очікується, що прохолодніша погода та дощі у посушливих районах Середнього Заходу США зменшать посуху та продовжать сприятливу для врожаю погоду.

За даними Міністерства сільського господарства США, експортери продали до Мексики 137 160 тонн кукурудзи.

У вівторок ф’ючерсний ринок каноли на біржі ICE впав до нових мінімумів, оскільки розпродаж на соєвому комплексі Чикаго і збільшення спекулянтами коротких позицій чинили тиск на вартість.

Цього року у США очікуються рекордні врожаї сої, оскільки щотижневі рейтинги стану посівів у США вказують на сприятливі умови.

Ведмежі сигнали на графіку сприяли зниженню цін на канолу: у листопаді ціни на контракти з найближчим терміном виконання досягли найнижчого рівня за чотири роки.

Невизначеність, що зберігається, щодо стану врожаю в Західній Канаді, як і раніше, певною мірою сприяє цьому, проте будь-які спроби кінцевих споживачів знайти вигідні пропозиції можливі лише в менших масштабах.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 568,60 -18,50

Січень 579,00 -17,90

Березень 587,90 -17,10

Травень 593,50 -17,10

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!