Соєві боби на CBOT падають через сильний долар і рейтинги врожаю

Джерело:  Oilworld
доллар

За словами аналітиків, ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго у вівторок впали на тлі відновлення долара США, слабкого попиту і вищих, ніж очікувалося, показників стану врожаю в США.

Ф’ючерси на соєві боби CBOT за контрактом на серпень закрилися зі зниженням на 15 3/4 цента до 10,28 1/2 долара за бушель.

Найактивніші ф’ючерси на соєві боби у листопаді впали на 14 центів до 10,26-3/4 долара за бушель.

Ф’ючерси на соєвий шрот CBOT у серпні знизилися на 13 центів до 347,70 доларів за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні знизилися на 0,17 цента до 40,87 цента за фунт.

Долар США відновився за відновленням фінансового ринку після понеділкового обвалу.

На думку аналітиків, зміцнення долара зробило експорт США менш конкурентоспроможним.

Аналітики зазначають, що низький попит на американську сою з боку Китаю негативно вплинув на врожай.

У своєму щотижневому звіті про хід посівних робіт Міністерство сільського господарства США оцінило стан 68% врожаю сої в країні як хороше або відмінне, що вище 67% минулого тижня і вище за середні очікування аналітиків, згідно з якими рейтинг знизиться до 66%.

Ціни на пшеницю на товарній біржі Чикаго зросли у вівторок у ході нестабільної сесії, оскільки трейдери усвідомили збитки, завдані урожаю у Франції, а Єгипет здивував ринок, оголосивши імпортний тендер на закупівлю величезного обсягу пшениці.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 3,3/4 цента до 5,43,1/4 долара за бушель.

Тверда червонозерна пшениця озима KC зросла на 1,4 цента до 5,61,5 долара за бушель.

Вересневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX виріс на 5 центів і закрився на позначці 5,92-1/2 долара за бушель.

Державний закупник зерна в Єгипті, Головне управління з постачання товарів, у вівторок оголосило міжнародний тендер на закупівлю максимум 3,8 млн метричних тонн пшениці з крайнім терміном подання пропозицій 12 серпня. Тендер порушив звичайну практику Єгипту щодо пошуку пшениці для найближчого постачання в менших кількостях.

У звіті Міністерства сільського господарства США про хід та стан урожаю, опублікованому в понеділок, зазначено, що 74% урожаю ярої пшениці в країні перебуває у хорошому чи відмінному стані, що не змінилося порівняно з минулим тижнем і на 1% перевищило торговельні очікування.

Очікується, що цьогорічний урожай м’якої пшениці у Франції, найбільшому виробнику в Європейському союзі, скоротиться до найнижчого рівня за 41 рік — 25,17 млн ​​тонн після того, як сильні дощі скоротили посівні площі та врожайність, повідомив у вівторок фахівець за товарними даними Argus Media.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго впали у вівторок, оскільки зміцнення долара звело нанівець досягнення попереднього дня після того, як фонди викупили короткі позиції на тлі масштабного розпродажу на фінансових ринках в цілому.

Ф’ючерс на кукурудзу у вересні на CBOT знизився на 2 центи до 3,88-3/4 доларів за бушель.

Найактивніша груднева кукурудза подешевшала на 1-3/4 цента до 4,05-1/4 долара за бушель.

Долар пішов за відновленням на світових ринках після масштабного розпродажу в понеділок на тлі побоювань щодо можливої ​​рецесії у США.

Зміцнення долара зробило експорт США менш привабливим.

У понеділок Міністерство сільського господарства США оцінило врожай кукурудзи в країні на рівні 67% (добре чи чудово), що на 1% нижче, ніж тиждень тому, та відповідає очікуванням аналітиків.

Ринок ф’ючерсів на канолу ICE різко впав після довгих вихідних у серпні, оскільки великі втрати на фондових ринках у понеділок перекинулися на олії.

Чиказька соєва олія, європейська ріпакова олія та малазійська пальмова олія у вівторок були в мінусі. Проте сира нафта показала невелике зростання.

У середині дня канадський долар виріс на третину центу США порівняно з понеділком.

У преріях до кінця тижня очікуються нижчі температури, а в Альберті та Манітобі – дощі.

Зміна ціни на канолу

Листопад 587,60 -23,30

Січень 596,30 -23,20

Березень 603,80 -23,20

Травень 607,80 -23,60

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!