Соєві боби, кукурудза, пшениця планують щотижневий приріст завдяки високому попиту

доллар

Чиказькі ф’ючерси на сою та кукурудзу зміцнилися в п’ятницю, тоді як пшениця знизилася, але всі три ціни були готові до тижневого зростання, оскільки високий світовий попит на сільськогосподарську продукцію підтримував ціни, повідомляє Hellenicshippingnews.com.

Сильні експортні продажі та позитивний вплив зовнішнього ринку допомогли підтримати ціни на сільськогосподарську продукцію, повідомляє дослідницька компанія The Hightower у звіті. «Зернові ринки також були підтримані повідомленнями про те, що виробництво зерна в Україні може знову різко знизитися в наступному році».

Найактивніший контракт на соєві боби на Чиказькій товарній біржі (CBOT) зріс на 0,1% – до $15,25 за бушель (27 кг), станом на 04:31 за Гринвічем, кукурудза подорожчала на 0,1% – до $6,83 за бушель (25 кг), а пшениця подешевшала на 0,5% – до $7,48-1/2 за бушель (27 кг).

За тиждень соєві боби подорожчали на 1,2 %, кукурудза та пшениця – на 1 %.

Китай, найбільший у світі імпортер сої, ймовірно, збільшить закупівлі в найближчі тижні після того, як країна пом’якшила обмеження щодо COVID-19.

Щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США (USDA) у четвер показав, що експортні продажі сої становили 1,275 млн тонн за тиждень, що закінчився 19 січня, перевершивши очікування ринку.

Експортні продажі кукурудзи в 925 900 тонн і експортні продажі пшениці в 561 400 тонн відповідали торговим оцінкам.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!