Соєві боби досягли тритижневого максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби досягли тритижневого максимуму, що також призвело до зростання ф’ючерсів на кукурудзу та пшеницю, оскільки попит на внутрішньому ринку США продовжував підтримувати ціни.

Торгівля ф’ючерсами на соєві боби була волатильною – більшість контрактів у якийсь момент упала – оскільки ринок соєвого шроту частково виріс через експортний попит та обмежені поставки, а також на новини про те, що американські експортери продали 132 000 метричних тонн соєвих бобів у Китай для маркетингу на 2023–2024 роки.

Деякі трейдери роблять ставку на те, що встановлені сезонні мінімуми цін та американські фермери завершують збирання врожаю.

«Прямо зараз у бобових є можливість озирнутися через плече на фуражне зерно і запитати: Ти йдеш з нами чи що? – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics.

Але виробники виявляють випадковий інтерес до укладання нових угод, навіть незважаючи на те, що готівкові ціни на кукурудзу в багатьох регіонах коливалися близько 5 доларів за бушель, а ціни на соєві боби – близько 13 доларів за бушель.

Натомість деякі фермери роблять ставку на те, що сильна посуха в деяких частинах Бразилії може сприяти зростанню цін на сировину наприкінці сезону, кажуть джерела на елеваторах.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли вперше за три сесії на тлі вигідних покупок у середу, за нею були ф’ючерси на кукурудзу, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на пшеницю також виросли в середині сесії на тлі спекуляцій, що відновилися, на ринку про те, що Індія, провідний виробник пшениці, може відчувати труднощі з поставками.

Індія підняла ціну, за якою вона купує місцеву пшеницю нового сезону, на 7%, заявив міністр інформації країни у середу, щоб спонукати фермерів розширити площі вирощування, оскільки Нью-Делі намагається збільшити виробництво.

Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс на 9-3/4 цента до $5,80-1/4 за бушель.

Соєві боби закрилися зростанням на 14-1/4 цента до $13,11 за бушель після зростання на початку сесії до $13,13 за бушель, найвищого рівня з 27 вересня. Кукурудза зросла на 3 центи до $4,92 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!