Соєві боби досягли місячного максимуму на CBOT, ралі триває

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу в США досягли найвищого рівня майже за два місяці, а соєві боби досягли місячного максимуму, оскільки прогнози посушливої погоди, що триває, у ключових частинах посівного поясу Середнього Заходу викликали побоювання з приводу перспектив врожайності, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на пшеницю товарної біржі Чикаго (CBOT) зросли приблизно на 5% через закриття коротких позицій, ослаблення долара і напруженої погоди в Європі.

Станом на вечір за Грінвічем, липнева кукурудза CBOT зросла на 17-3/4 цента до 6,25-1/4 долара за бушель після досягнення 6,26-12 долара, найвищого рівня контракту з 21 квітня. Липневі соєві боби виросли на 42-1/2 цента до ціни 14,30-3/4 долара за бушель після досягнення 14,31-1/2 долара, найвищого рівня з 9 травня.

Липнева пшениця CBOT зросла на 33 центи до $6,63-3/4 за бушель.

Урожайна погода була рушійним чинником. Тримісячний прогноз сезонної посухи, опублікований у четвер Центром прогнозування клімату США, показує, що посуха збережеться або розвиватиметься від східної Айови до більшої частини Іллінойсу, Індіани та Огайо до вересня.

Це все погода. Розширені карти стають все суші та суші з кожним разом, коли вони виходять. Значна частина Кукурудзяного поясу буде сухою», – сказав Шерман Ньюлін, аналітик Risk Management Commodities, повідомляє Рейтер.

Зростання цін на сиру нафту після падіння в середу, пов’язаного з економічними побоюваннями та яструбиними поглядами Федеральної резервної системи США, також підтримало зерно, поряд із слабкішим доларом, що, як правило, робить американське зерно більш привабливим у глобальному масштабі.

Ф’ючерси на соєві боби та соєву олію отримали додаткову підтримку після того, як Національна асоціація переробників олійних культур (NOPA) заявила, що їх члени переробили 177,915 млн. бушелів соєвих бобів у травні, що перевищує більшість торгових оцінок і є найвищим рівнем за п’ятий місяць року. .

Запаси соєвої олії серед членів NOPA впали у травні більше, ніж очікували аналітики, незважаючи на те, що торгова група включила дані про новий переробний завод в Айові.

Ринок пшениці оцінює погодні умови для врожаю та невизначені перспективи для зернового коридору із Чорного моря.

Кремль у четвер заявив, що не бачить позитивних перспектив у відновленні угоди щодо чорноморського зерна, враховуючи, що частини угоди, які стосуються Росії, залишилися невиконаними.

Консультаційна компанія Strategie Grains знизила свій місячний прогноз урожаю пшениці в Європейському союзі цього року, пославшись на посуху в Іспанії та Північній Європі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!