Соєві боби досягли двотижневого максимуму через посушливу погоду в Аргентині

Джерело:  Oilworld
соя

Соєві боби в Чикаго виросли в понеділок на тлі побоювань, що посіви, що постраждали від посухи в Аргентині, можуть зіткнутися з більш посушливою погодою.

Пшениця подорожчала після підйому до чотиритижневого максимуму на початку сесії на побоюваннях, що різке похолодання у зернових поясах США може призвести до пошкодження врожаю.

Найбільш активні соєві боби торгової палати Чикаго подорожчали на 25-3/4 цента до 15,35-1/4 долара за бушель після досягнення 15,38 долара, найвищого рівня з 18 січня.

Пшениця додала 2,5 цента та встановилася на рівні 7,52-1/2 долара за бушель після досягнення 7,62-1/2 долара, найвищого рівня з 4 січня.

Кукурудза подорожчала на 3/4 центи за ціною 6,83-3/4 долара за бушель.

“Боби уважно стежать за погодою в Південній Бразилії та Аргентині, де знову спостерігається посуха”, – сказав Джек Сковіл, ринковий аналітик The Price Futures Group, повідомляє Рейтер.

Посуха в Аргентині продовжує знижувати врожайність сої в Аргентині, оскільки прогнози знову стають посушливими, незважаючи на нещодавні дощі, що покращили стан посівів.

За даними консалтингової компанії AgRural, ф’ючерси на сою в США залишаються обмеженими, оскільки Бразилія зібрала 5% від очікуваних 152,9 млн. тонн олійних культур.

Соєві боби також знайшли короткочасну підтримку на початку сесії завдяки оптимізму щодо того, що Китай може збільшити закупівлі після святкування Нового року за місячним календарем.

“Я думаю, що очікувалося, що Китай прийде у двері, і сьогодні з експортом нічого не сталося”, – сказав Ден Сміт, старший менеджер з управління ризиками в Top Third Ag Marketing, повідомляє Рейтер.

Щотижневі експортні перевірки 1,855 млн. тонн соєвих бобів протягом тижня, що закінчився 26 січня, додали підтримки, наблизившись до верхньої межі очікувань аналітиків у діапазоні від 900 000 до 1,9 млн. тонн.

Різке похолодання на Середньому Заході США призвело до зростання ф’ючерсів на пшеницю на початку сесії, хоча ціни впали через пом’якшення прогнозів у понеділок, що знизило ймовірність збитків посівам пшениці озимої.

Кукурудза пішла за пшеницею, але була підкріплена оголошенням про експортний продаж 112 000 метричних тонн кукурудзи для постачання в Японію протягом 2022/2023 маркетингового року, повідомило Міністерство сільського господарства США.

Щотижневі перевірки експорту кукурудзи у розмірі 527 932 тонн виявилися нижчими за прогнози аналітиків, тоді як 445 433 тонни перевіреної пшениці були близькі до верхньої межі оцінок аналітиків.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!