Соя в центральних областях України вже почала абортувати боби — аграрії

Джерело:  Latifundist
соя

Через високу температуру соя в центральних областях України почала абортувати боби.

Про це Latifundist.com розповіли аграрії з Черкащини, Полтавщини та Кіровоградщини.

Генеральний директор холдингу «Хорс» Валерій Ласьков (обробляють землі в трьох районах Черкаської області) розповів, що соя починає абортувати нижні боби, не витягує їх і починає скидати.

«Тягне лише верхні, одним словом — захищається. Те що вона скидає нижні яруси бобів — це вже означає, що не буде нормальної урожайності. По-друге, температура «запече» рослину, вийде дрібна соя і не буде маси тисячі», — додав аграрій.

Співзасновник агропідприємства «Астра» Андрій Горобець (Полтавська область, Семенівський район розповів, що останні дощі в районі були місяць тому. У порівнянні з кукурудзою і соняшником, за його словами, найгірша ситуація саме по сої.

«Соя починає скручуваться. Вона закінчила цвітіння, мала вже формувать боби, натомість абортує», — сказав він.

Директор агробізнесу НВП «Радій» (Кіровоградська область, обробляють землі в двох районах області) Ігор Сташук підкреслює, що через тривалу спеку соняшник, кукурудза і соя перебувають в зоні ризику.

«Кіровоградська область зараз взагалі в епіцентрі засухи, у нас чи не найвищі по Україні температури. Зараз до 41°C, про що можна говорити? Засуха і ґрунтова, і повітряна. Запилення погане, соя абортується. У кого була рання соя — може ще і проскочить. З середньою і пізньою проблеми», — додав агарій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!