Соя в Чикаго виросла через покриття коротких позицій та технічних покупок

Джерело:  Oilworld
доллар

У четвер ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали до найнижчого рівня за більш ніж два роки, а ф’ючерси на кукурудзу встановили трирічний мінімум, перш ніж ринки розгорнулися вгору через покриття коротких позицій і технічних покупок, кажуть аналітики.

Очікування адекватних світових поставок та покращення погодних умов для врожаю у Бразилії, найбільшому у світі експортері сої, продовжували висіти над ринками.

Ф’ючерси на сою та кукурудзу стали перепроданими після недавніх втрат, сказав Томм Пфіценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage.

“Ринки сої та шроту є найбільш перепроданими за останні вісім місяців”, – сказав він, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби CBOT зросли на 7-3/4 цента до 12,13-1/2 долара за бушель після падіння раніше до 12,01 долара, найнижчого рівня з листопада 2021 року. Березневий ф’ючерс на соєвий шрот закрився на 2,60 долара вище, до 361,30 долара за коротку тонну.

Ф’ючерси на кукурудзу зросли на 1-3/4 центи до $4,44 за бушель після досягнення $4,36-3/4, найнижчої ціни з грудня 2020 року.

Трейдери намагаються визначити, скільки ведмежих новин надходить на ринок сої після недавнього падіння, сказав Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities.

«Це радше вичерпне ралі», – сказав Руз.

«Це ринок, на якому ви досягаєте точки: яка справедлива ринкова вартість? Ви отримуєте негативні новини і нікуди не йдіть, бо вони вже є на ринку».

Благодійні дощі послабили побоювання щодо збитків урожаям у Бразилії від посухи. Консультаційне агентство Agroconsult все ж таки знизило прогноз урожаю сої в Бразилії до 153,8 мільйона тонн зі 161,6 мільйона в листопаді.

Аналітики вважають, що зниження виробництва сої у Бразилії може бути компенсоване очікуваним рекордним урожаєм в Аргентині.

“Є деякі побоювання з приводу врожаю в Бразилії, але будь-які втрати, схоже, компенсуватимуться відновленням урожаю в Аргентині”, – сказав Ендрю Вайтлоу, аналітик Episode 3 у Канберрі.

Пшениця CBOT зросла на 3 центи до $5,85-1/2 за бушель після того, як раніше впала до найнижчого рівня з 29 листопада. KC та пшениця MGEX виросли з контрактних мінімумів.

У п’ятницю трейдери розглянуть щотижневі дані щодо експортного продажу зерна та сої зі США.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!