Соя показала зростання п’ятий день поспіль

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в США виросли в середу, при цьому найактивніші контракти торгової біржі Чикаго на м’яку червону озиму пшеницю Wv1 ненадовго досягли свого денного торгового ліміту, оскільки ескалація російсько-української війни загрожує уповільнити експорт зерна постачання.

Ф’ючерси на кукурудзу та сою також були сильними: соя показала зростання п’ятий день поспіль і досягла найвищого рівня більш ніж за місяць, оскільки прогнози спекотної та сухої погоди викликали побоювання з приводу стресу для врожаю на Середньому Заході США.

Міноборони Росії заявило, що вважатиме всі судна, що заходять до українських портів, потенційними перевізниками військових вантажів, а країни їхнього прапора – сторонами конфлікту на українській стороні.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT CZ3 виросли на 15-1/2 цента до $5,50 за бушель, досягнувши найвищого рівня з 27 червня. Листопадові ф’ючерси на сою CBOT зросли на 14-3/4 центи до $14,10 за бушель і досягли максимуму з 16 червня.

Трейдери заявили, що прогноз погоди підвищує можливість зниження врожаю обох культур у США, що робить побоювання з приводу глобальних поставок на передній план ринку.

Safras і Mercado опублікували свої початкові оцінки виробництва в Бразилії в 2023/24 р., показуючи, що 45 млн. га (+2,5%) площі виробляють 163,2 млн. тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!