Соя досягла місячного максимуму через ризики врожаю в США

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою в США досягли місячного максимуму у вівторок на тлі побоювань щодо скорочення постачання зі США та несприятливих погодних умов, які можуть негативно позначитися на врожайності, повідомили аналітики.

Ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу також зросли після того, як українські офіційні особи заявили, що російські повітряні удари пошкодили інфраструктуру в чорноморському порту Одеса наступного дня після того, як Москва вийшла з експортної угоди, яка полегшила постачання врожаю в Україну.

Потік грошей на ринки допоміг підняти ф’ючерси, сказав Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів брокера StoneX, повідомляє Рейтер.

“Соєві боби показують вражаючі результати в чартах через брак запасів, а кукурудза і пшениця йдуть за ними”, – сказав він.

Найбільш активні ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго зросли на 17,1/4 цента до 13,95-1/4 долара за бушель і досягли найвищої ціни з 16 червня.

CBOT пшениця подорожчала на 17 центів до 6,70-3/4 долара за бушель, тоді як кукурудза піднялася на 28-1/2 цента до 5,34-1/2 долара за бушель і встановила найвищу ціну з 29 червня. .

Уряд США заявив, що фермери скоротили посівні площі сої цього року, щоб виділити більше акрів під кукурудзу, хоча федеральні синоптики все ще очікують на великі врожаї обох культур.

Трейдери стурбовані тим, що тепліша та сухіша погода може знизити врожайність наприкінці липня та в серпні, що є критичним місяцем для вирощування сої.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю CBOT закрилися зниженням після виходу Росії у понеділок.

“Вчорашній ринок показав, що зараз ринок дійсно не дбає про зернову ініціативу”, – сказав Судерман. “Можливо, так і буде в майбутньому”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!