«СовЕкон» зменшив прогноз урожаю пшениці в рф до 80,7 млн ​​тонн і не виключає нового зниження

Джерело:  АгроЭксперт
колоски

Аналітичний центр «СовЕкон» переглянув прогноз валового збору пшениці в росії, знизивши його до 80,7 млн. тонн з попередньої оцінки в 82,1 млн. тонн, не виключає нового перегляду в меншу сторону, випливає з повідомлення компанії.

Експерти вказують, що насамперед перегляд прогнозу пов’язаний із погіршенням стану посівів та зниженням потенціалу врожайності: спочатку після спекотної та сухої погоди, потім після травневих заморозків.

«З квітня прогноз щодо нового врожаю пшениці в росії суттєво погіршився. Ми знизили наш прогноз з 94 млн. тонн до 80,7 млн. тонн. Ми не впевнені, що поточні оцінки повністю відображають усі погодні аномалії», – наводяться у матеріалах слова глави компанії Андрія Сізова. Він не виключив нового зниження прогнозу: причина – спекотні та сухі умови в регіонах з озимою пшеницею та сильні дощі у Сибіру.

Побоювання експертів також викликає повільний перебіг посівних робіт у Сибіру, ​​найбільшому виробнику ярої пшениці. За даними експертів, до кінця травня там було засіяно всього 3,7 млн ​​гектарів порівняно із середнім показником у 5,2 млн гектарів, в результаті чого оцінка передбиральної площі знижена до 5,45 млн гектарів з 5,54 млн гектарів. У компанії не виключають нового зниження цього рівня, оскільки в найближчі два тижні в регіоні очікується випадання опадів вище за норму, але при цьому посівна добігає кінця.

Мінсільгосп, незважаючи на погодні катаклізми, наразі зберігає очікування щодо врожаю зернових на рівні 132 млн. тонн, валовий збір пшениці очікується у розмірі 85 млн. тонн. Більшість посівів, що постраждали від травневих поворотних заморозків, вже засіяно заново, найбільше постраждали сади, також очікується зниження врожайності по зернових, повідомляла напередодні міністр сільського господарства росії Оксана Лут.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!