Соняшникова олія витісняє пальмову на ринку Індії

Джерело:  OleoScope
соняшникова олія

Індія у травні ц.р. може закупити найменше пальмової олії за останні 27 місяців, оскільки місцеві імпортери переорієнтувалися на придбання інших видів олій – соняшникової та соєвої. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прогноз учасників ринку.

«Пальмова олія була замінена соняшниковою у багатьох частинах країни через привабливішу вартість останньої», – сказав керуючий партнер GGN Research Раджеш Патель.

Як зазначається в матеріалах трейдерів, з 1 по 20 травня до країни надійшло вже близько 261 тис. тонн «пальми». До кінця місяця на індійський ринок може бути ввезено ще приблизно 150 тис. тонн цього продукту.

За даними національної асоціації SEA (Solvent Extractors’ Association of India), Індія в середньому щомісяця закуповує 818,2 тис. тонн пальмової олії, однак у травні імпорт буде значно нижчим від зазначеного значення.

Один з учасників ринку, опитаний Reuters, вважає, що котирування на «пальму» найближчими місяцями підуть на спад: це, на його думку, це додатково активізує попит на продукт.

Зазначимо, що ввезення соняшникової олії в Індію в травні, як очікується, зросте відразу на 28% порівняно з попереднім місяцем – до 319 тис. тонн, тоді як імпорт соєвої олії може збільшитися на 16%, до 305 тис. тонн.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!