Словаччина також запроваджує односторонню заборону на імпорт українського зерна

Джерело:  Цензор.НЕТ
стоп

Словаччина, слідом за Польщею та Угорщиною запроваджує односторонню заборону на імпорт української агропродукції. Заяву уряду наводить Dennik N

Згідно з рішенням, Словаччина до кінця року заборонить імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику.

“Ми повинні уникати надмірного тиску на словацький ринок, щоб залишатися справедливими щодо вітчизняних фермерів. Водночас наш крок є реакцією на аналогічні дії Польщі та Угорщини”, – йдеться в заяві.

Також там пообіцяли інтенсивно співпрацювати з Європейською комісією та країнами-членами ЄС для пошуку загальноєвропейського системного рішення під час дії заборони та, в разі ухвалення такого рішення, зняти заборону.

Нагадаємо, Європейська комісія оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, але Київ погодився вжити заходів з обмеження імпорту зі свого боку.

Після цього Польща ввела власну заборону. Так само вчинила Угорщина.

У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!