Скорочення виробництва сої та кукурудзи може скоротити торговельний баланс Бразилії на $17 млрд

Джерело:  Oilworld
Бразилія

Торговий баланс Бразилії може скоротитися через погіршення перспектив виробництва кукурудзи та сої в країні. Виходячи з поточних оцінок цін, виробництва та експорту обох культур, аналітики Pine Agronegócios прогнозують втрати торговельного балансу країни у 2024 р. на рівні $17,74 млрд.

Зокрема, експерти зазначають, що нижча середня ціна соєвих бобів та кукурудзи перешкоджає аграріям реалізовувати продукцію на експортному ринку на вигідних для них умовах.

Згідно з розрахунками Pine Agronegócios, середня ціна на соєві боби у Бразилії знизиться з $0,52 за кг у 2023 р. до прогнозованих $0,43 за кг цього року. Вартість кукурудзи знизилася із $0,24 за кг до $0,22 за кг відповідно.

Втім, очікуваний негативний результат для торговельного балансу в 2024 р., на думку експертів, можна розглядати як невелику корекцію порівняно з останніми двома роками, протягом яких виробництво та експорт виявилися вищими за середній рівень. Однак проблема полягає в низькій маржі, запропонованій виробникам, які зіткнулися з високими витратами на виробництво та мали низькі ціни при продажах.

У своєму останньому звіті експерти Conab прогнозували врожай сої в країні цього сезону на рівні 155,3 млн тонн, що на 0,4% перевищить показник попереднього МР. З іншого боку, деякі приватні компанії прогнозують урожай менш ніж 150 млн. тонн. Урожай кукурудзи в Бразилії, за попередніми оцінками, очікується на рівні 117,6 млн. тонн (-11% на рік).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!