Сівба в сухий ґрунт: погода може скоротити площі під ріпаком

Джерело:  AgroPortal.ua
сев

Аграрії Волині закінчують жнива зернових культур та планують приступати до удобрення та підготовки площ під майбутній врожай 2025 року.

Про це AgroPortal.ua розповів головний агроном аграрного підприємства ТзОВ «Україна-Баїв» Олександр Безух.

«Ріпаку мали посіяного 665 га, врожайність — 4,8 т/га з 400 га та 3 т/га в поліській зоні, де було дуже багато затоплених площ, тобто там, де він вимок, або ми не мали змоги підживити та захистити повною мірою. З огляду на те, що ми знаходимося на заході країни, у нас дощі частково проходять, хоч і маємо аномальні температури», — зазначає Олександр Безух.

Посів ріпаку у ТзОВ «Україна-Баїв» планують розпочати з 15 серпня та закінчити до 25 серпня. Крайній термін — до 1 вересня.

За словами головного агронома підприємства, цьогорічним урожаєм вони цілком задоволенні, тож планують посіяти ріпаку до 600 га.

У фермерському господарстві на Київщині ріпаку було посіяно 20 га, зібрали його з урожайністю 29 ц/га. Цього року планують посіяти 35 га, але все залежить від погодних умов, які зараз вкрай несприятливі.

«Посів у сухий ґрунт можливий, однак лише за умови хорошого прогнозу по опадах. Бажано посіяти впродовж місяця», — зазначає директор фермерського господарства Олексій Новохатько.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!