Сівба кукурудзи в США прискорилася завдяки сприятливій погоді, хоча стан посівів озимої пшениці погіршився

посівна

У звіті Міністерства сільського господарства США (USDA) про прогрес у посівах зазначено, що за тиждень, що закінчився 16 квітня, було засіяно 8% площ для врожаю кукурудзи в США порівняно з 3% у попередньому тижневому звіті, повідомляє Аrgusmedia.

Загалом 12 із 18 основних штатів-виробників кукурудзи почали сівбу, в Айові – посіяно 7% у порівнянні з п’ятирічним середнім показником у цю пору року – 1%; Іллінойс — 10% порівняно із середнім показником 3%; і Міссурі з 30% посівів проти середнього 8%

Яра пшениця відстає, оскільки у великих штатах-виробниках випав рекордний снігопад, і сніг ще не розтанув. Ярої пшениці висіяно 3% порівняно із середнім показником за п’ять років, який становив 7%, у Вашингтоні  засіяно 27% за тиждень, що закінчився 16 квітня 2023 року, порівняно із середнім показником в 46%, а в Південній Дакоті – 1% порівняно із середнім показником для цього тижня в 15%.

Стан посівів озимої пшениці не покращився, і зараз оцінюється в 39% від поганого до дуже поганого порівняно з минулим тижнем, коли він становив 37%, хоча в Канзасі відбулося незначне покращення до 60% від поганого до дуже поганого проти 61% у попередньому звіті.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!