Сірий експорт зерна має бути знищений – член аграрного комітету Ради

Джерело:  УНН

Сірий експорт сільськогосподарської продукції, пов’язаний зі схемами ухилення від сплати податків і відсутністю належної документації, руйнує українську економіку і повинен бути ліквідований за допомогою урядових заходів і дій правоохоронних органів, вважає нардеп Петро Юрчишин.

Сірий експорт знищує українську економіку, тому схеми з ухилення від сплати податків з його допомогою повинні бути ліквідовані. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив голова підкомітету з харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами комітету Верховної Ради України з аграрної та земельної політики Петро Юрчишин.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає боротьбу з “чорним зерном” і неповерненням валютної виручки. Документ дає Кабміну право запустити механізми, що мінімізують можливості для зловживань в ході експорту агропродукції. Зокрема, уряд може ввести режим експортного забезпечення за окремими видами агротоварів.

“Все, що робиться навколо Президента – робиться для України та її економічного розвитку. Сірий експорт повинен бути знищений, тому що це знищення економіки. Наші виробники повинні бути на першому місці, як по відшкодуванню ПДВ, так і по допомозі від держави, всі інші – це аферисти”, – заявив Юрчишин.

За його словами, якщо в країні вдасться побороти сірий експорт зерна, то надходження в український бюджет значно зростуть.

“Я знаю одне-всі повинні працювати чесно і справедливо – тоді будемо мати надходження і не буде проблем”, – підкреслив Юрчишин.

У той же час, він відзначив значні зрушення в боротьбі правоохоронців з нечесними підприємцями, які експортують зернові “в сіру”, ухиляючись від сплати податків. “Тому що з кожним днем виявляють факти порушень, виявляють колаборантів і зрадників. Ми переможемо і зовнішнього ворога і того, що всередині країни – сірого експортера”, – резюмував він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!