Сінгапур, Індонезія та Філіппіни попросили Делі про експорт рису

Джерело:  Зерно Он-Лайн
рис

Сінгапур, Індонезія та Філіппіни, одні з ключових дипломатичних партнерів Індії, звернулися до Нью-Делі із закликом відновити експорт рису після рішення призупинити його постачання, передає видання Livemint.

Індія є найбільшим експортером рису в світі, на її частку припадає близько 40% світової торгівлі цим злаком. Наприкінці липня уряд Індії заборонив експорт білого рису, за винятком басматі, щоб збільшити пропозицію на внутрішньому ринку і втримати під контролем роздрібні ціни. Перед білого рису припадає 25% від загального обсягу рису, експортованого з Індії.

Як зазначає видання, Сінгапур запросив в Індії близько 110 тисяч тонн рису. Сінгапурське продовольче агентство раніше оголосило, що веде переговори з Індією про відновлення експорту рису.

“Сінгапурське продовольче агентство тісно співпрацює з імпортерами, щоб збільшити імпорт різних сортів рису з різних джерел. Сінгапур також знаходиться в тісному контакті з урядом Індії, щоб домогтися зняття заборони (на експорт – ред.)”, – йдеться в пресі.

Також про плани імпортувати з Індії 1 мільйон тонн рису в червні оголосила Індонезія у зв’язку з можливими збоями в постачаннях, викликаних погодними умовами.

У свою чергу всесвітня продовольча програма ООН запросила в Індії 200 тисяч тонн рису для своїх гуманітарних операцій на тлі того, що вона назвала “катастрофічним рівнем” глобальної відсутності продовольчої безпеки у зв’язку з пандемією COVID-19 та війною в Україні.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!