Шрі-Ланка “зарубала” масовий перехід на органіку

Шри-Ланка

Протягом 6 місяців існувала заборона імпорту всіх агрохімікатів на територію Шрі-Ланки: як синтетичних пестицидів, так і синтетичних добрив. Вдалося досягти лише масового невдоволення народу.

Перехід Шрі-Ланки на органічне землеробство став безпрецедентним, але швидко закінчився фіаско. На початку місяця було імпортовано партію нано-сечовини, розміром 30 млн літрів. Планується імпорт хлористого калію з Литви та сульфату амонію з Індії. Основною причиною стало масове невдоволення фермерів та населення.

Уряд не зміг врахувати, що органічних добрив буде замало. Багато культур, що формують чималу частку експорту (види рису, чай, каучук) особливо вимогливі до внесення добрив. Лише експорт чаю приносить $3 млрд. Дуже показовою стала і спроба імпортувати органічні добрива з Китаю, які виявилися перенасичені патогенними мікроорганізмами. У тому числі там була колосальна кількість бактерій Erwinia, які могли банально вбити вагому частину врожаю. Майже млн тонн добрив вартістю $63 млн не було прийнято замовником.

Нагадаємо, у квітні уряд Шрі-Ланки заборонив імпорт хімічних добрив, пестицидів та гербіцидів, щоб стимулювати органічне землеробство та красиво зробити країну першою у світі, яка практикує лише органічне сільське господарство.

 

Інфоіндустрія

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!