Shell інвестує у виробництво біопалива на основі рижієвої олії

Джерело:  Oilworld
Рижієва олія

Equilon Enterprises LLC («Shell») та міжнародна сільськогосподарська компанія S&W Seed Company (Nasdaq: SANW) («S&W») оголосили про підписання угоди про створення спільного підприємства з метою виробництва покривних олійних культур як сировину для виробництва біопалива. Компанія, названа Vision Bioenergy Oilseeds LLC, перебуватиме у спільній власності Shell та S&W.

Vision Bioenergy Oilseeds має намір вирощувати рижій посівний (Camelina sativa) та інші види олійних культур, з яких можна витягувати олію та шрот для подальшої переробки в корми для тварин, біопаливо та інші біопродукти. S&W внесе у спільне підприємство свій досвід у галузі досліджень, технологій, виробництва та переробки насіння.

Рижій посівний розглядається як масштабована та комерційно життєздатна олійна культура з потенціалом стати стійким джерелом сировини для енергетичного переходу. Культура також визнана США як покривна з низьким рівнем парникових газів. Покривні культури висаджуються між сезонами вирощування основних культур з метою не впливати на ціну чи доступність культур, що вирощуються для харчування та корму. При використанні ефективного контролю та управління, рижій має потенціал для забезпечення сталої сировини та створення соціальних та екологічних переваг за рахунок диверсифікації потоків доходів фермерів та зниження ерозії ґрунту.

Наприклад, біопаливо, виготовлене з рижієвої олії, може стати ефективним способом допомогти в декарбонізації споживачів у секторах, що важко усунути, де інтенсивність енергії в паливі має ключове значення, включаючи авіацію, морські перевезення і важкий автомобільний транспорт.

Vision Bioenergy Oilseeds розраховує здійснити початкове виробництво зерна наприкінці 2023 року.

«Ми раді вступити в це спільне підприємство з Shell, яке використовує наше насіння та технологічні можливості Camelina і демонструє, як сільське господарство та енергетика можуть працювати разом для зниження викидів вуглекислого газу шляхом виробництва стійкої біопаливної сировини, – прокоментував Марк Вонг, генеральний директор S&W Seed Company. – Shell поділяє наше бачення довгострокових можливостей, які надає рижій, включно з підвищенням виробництва продовольства на сільськогосподарських угіддях. У міру скорочення площ орних земель рудик може стати ключовим фактором, що сприятиме максимальному використанню кожного акра сільськогосподарських угідь».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!