Сергій Феофілов, УкрАгроКонсалт, виступить на IGC Grains Conference в Лондоні

Джерело:  УкрАгроКонсалт

Сергій Феофілов, генеральний директор УкрАгроКонсалт, візьме участь у панельній дискусії “Кукурудза: як кормовий сектор пристосується до мінливих економічних умов?” в рамках конференції IGC Grains Conference в Лондоні 13 червня.

Серед панелістів:

  • Емільс Терре, Rosario Board of Trade, Аргентина
  • Сергій Феофілов, УкрАгроКонсалт, Україна
  • Джон Каннінгем, John Thompson and Sons
  • Сезар Кастро-Альвес, Itaú BBA Agribusiness Consultancy, Бразилія
  • Кнуд Буль, Danish Bacon & Meat Council
  • Міріам Морат, IGC

Кукурудза є критично важливим інгредієнтом кормів для тваринництва, забезпечуючи джерело енергії та крохмалю. За останні п’ять років щорічне споживання фуражної кукурудзи в середньому становило близько 700 млн т, що більш ніж удвічі перевищує обсяги споживання інших фуражних зернових та пшениці разом узятих. Незважаючи на довгострокову тенденцію до зростання попиту на тваринні білки, прогнозується, що в 2022/23 МР світове споживання фуражної кукурудзи знизиться приблизно на 4% порівняно з попереднім роком.

Незвично різке скорочення частково пояснюється підвищенням ринкових цін, що пов’язано зі скороченням пропозиції кукурудзи, а також низкою менших врожаїв, які також обмежують обсяги, доступні для внутрішнього споживання на фермах. Висока вартість кормів посилила інфляційний тиск по всьому ланцюжку виробництва тваринницької продукції, що призвело до підвищення ефективності комбікормів та включення більш конкурентоспроможних альтернативних продуктів. Складні економічні умови також стали фактором, оскільки скорочення доходів домогосподарств призвело до певних змін у споживанні м’яса, яєць та молочних продуктів. Крім того, занепокоєння щодо хвороб тварин, особливо пов’язаних з високопатогенним пташиним грипом, та скорочення поголів’я через посуху в деяких країнах також вплинули на попит на корми.

Напередодні 2023/24 сезону форум надасть можливість учасникам обговорити ці невирішені проблеми з ключовими зацікавленими сторонами галузі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!