Саудівська Аравія витратить майже $250 млн на імпорт соєвих бобів, ячменю та кукурудзи

Джерело:  Oilworld
SALIC

Саудівський фонд сільськогосподарського розвитку підписав контракти на суму 246,69 мільйона доларів з низкою компаній для фінансування імпорту соєвих бобів, ячменю та кукурудзи, йдеться у заяві фонду в неділю.

“Підписання цих контрактів є частиною зусиль фонду щодо підтримки продовольчої безпеки та компенсації будь-якої можливої нестачі сировинних товарів та сільськогосподарської продукції”, – йдеться у заяві.

Саудівська Аравія, яка постачає більшу частину свого продовольства з-за кордону, останніми роками активно укладає сільськогосподарські угоди після того, як Саудівська інвестиційна компанія з сільського господарства та тваринництва (SALIC) придбала контрольний пакет акцій колишньої Канадської ради з пшениці у 2015 році.

У грудні SALIC купила частку у сінгапурському сільськогосподарському трейдері Olam Agri Holdings за 1,24 мільярда доларів. Місяцем раніше саудівська фірма погодилася купити 9,2-відсоткову частку в індійському виробнику рису LT Foods Ltd. Salic також уклала партнерські відносини з бразильським м’ясокомбінатом Minerva SA з придбання скотобоєн та підприємства з переробки баранини в Австралії після купівлі там сільськогосподарських угідь.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!