Саудівська Аравія має намір інвестувати в індонезійський сектор пальмової олії

Джерело:  Oilword

Індонезія бачить можливість для сільськогосподарського співробітництва з Саудівською Аравією, повідомило Міністерство торгівлі після переговорів із саудівською інвестиційною компанією, зацікавленою у виробництві харчових олій у країні.

Індонезія є найбільшим у світі виробником та експортером пальмової олії. Обсяг експорту цього товару становить близько 27 мільярдів доларів на рік.

Саудівська Аравія висловила інтерес до цього сектору під час нещодавньої зустрічі між посадовими особами індонезійської місії в Ер-Ріяді та Saudi Agricultural and Livestock Investment Co.

“Саудівська Аравія почала розглядати можливість інвестицій у забезпечення продовольчої безпеки в Індонезії. Одним із товарів, в який вони хочуть інвестувати, є олії”, – йдеться у заяві Міністерства торгівлі Індонезії.

“SALIC надзвичайно зацікавлена у налагодженні співпраці з Індонезією. Індонезія є найбільшим виробником сирої пальмової олії (CPO), незалежно від того, чи виробляється вона на державних плантаціях, приватних чи тих, що належать державі.”

Державне підприємство SALIC працює як інвестиційна компанія, і її портфель зосереджений на продовольчих товарах, визначених “виходячи з їхньої стратегічної важливості для забезпечення довгострокової продовольчої безпеки”, включаючи харчове масло, повідомляється на веб-сайті компанії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!