SALIC може збільшити інвестиції у виробництво зерна в Україні

SALIC

Саудівська компанія-виробник та експортер зерна SALIC обговорила з українським міністром агрополітики можливості інвестицій у сільгоспвиробництво України.

Саудівська акціонерна компанія в галузі сільського господарства та тваринництва SALIC прийняла українську делегацію на чолі з міністром аграрної політики та продовольства Романом Лещенком. Міністра зустрів генеральний директор компанії Сулейман бін Абдулрахман Аль-Румаїх.

Головним питанням зустрічі стало збільшення інвестицій у сільське господарство України.

Компанія SALIC управляє приблизно 200 тис. га сільськогосподарських земель на заході України через Continental Farms Group, яка повністю належить SALIC з 2019 року. Компанія виробляє близько 1 млн тонн зернових щорічно та експортує до Саудівської Аравії. Так, зокрема, у листопаді порти Саудівської Аравії Джідда та Янбу прийняли дві морські партії пшениці з України обсягом 121 тис. тонн.

Вирощувати зерно в країні, більш придатній для господарювання, і відправляти до своєї держави — поширена практика. Подібним методом користується корейська POSCO, яка має зерновий термінал «Миколаївський КХП» на території України: компанія експортує зерно, в тому числі, до Південної Кореї.

 

Ukrainian Shipping Magazine

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!