Ринок сої вчора був неоднозначним

Джерело:  Oilworld
доллар

Ринок сої був неоднозначним: контракти на старий урожай з невеликим обсягом торгів знижувалися, а контракти на новий урожай зміцнювалися, оскільки інвестори коригували позиції напередодні звіту, де трейдери побачать останні оцінки врожаю в США.

Трейдери також відзначили деякі вигідні покупки соєвих бобів та кукурудзи, після чого ці ринки відновилися після багатотижневого мінімуму, досягнутого на початку цього тижня після новин про гарну погоду для нового врожаю на Середньому Заході США.

Міністерство сільського господарства США повідомило вранці в четвер, що експортний продаж соєвих бобів за тиждень, що закінчився 3 серпня, склали 1,503 млн метричних тонн. Аналітики прогнозували тижневий обсяг від 300 000 до 1,8 млн. метричних тонн.

На Китай, найбільшого покупця олійних культур, припало 767 800 метричних тонн, що відбиває недавню серію угод.

“Я думаю, що Китай продовжуватиме залишатися тут постійним гравцем на експортній стороні”, – сказав Джейсон Брітт, президент брокерської компанії Central States Commodities, що базується в Міссурі. Там є хороші показники попиту, повідомляє Рейтер.

Листопадові ф’ючерси на сою на CBOT подорожчали на 9-3/4 центи за ціною 13,18-1/4 долара за бушель.

Ф’ючерси на кукурудзу і пшеницю товарної палати Чикаго зміцнилися в четвер, а трейдери відмовилися від ведмежих ставок напередодні ключового звіту уряду США про попит і пропозицію в п’ятницю.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 2 центи до 4,96-1/4 долара за бушель, а вересневі ф’ючерси на м’яку червону пшеницю озиму CBOT додали 2-3/4 цента до 6,37-3/4 долара за бушель.

Експортний продаж кукурудзи у розмірі 908 800 метричних тонн відповідав очікуванням від 275 000 до 1,2 мільйона метричних тонн. Експортні продажі пшениці у розмірі 561 200 метричних тонн перевищили верхню межу прогнозів, що варіювалися від 200 000 до 500 000 метричних тонн.

У четвер Україна оголосила про «гуманітарний коридор», щоб вантажні судна, що застрягли в її портах, могли заходити до Чорного моря.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!