Ринок для переробників сої в США в 2024 році стане складнішим

Джерело:  Oilworld
соевое масло

Американська переробна промисловість, ймовірно, завершила успішний рік черговим рекордом у грудні, заявили аналітики напередодні звіту Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA), який має бути опубліковано у вівторок.

За оцінками 10 аналітиків, члени NOPA, які обробляють близько 95% всіх соєвих бобів, що переробляються в Сполучених Штатах, минулого місяця переробили 193,120 мільйонів бушелів.

Якщо це станеться, це стане найбільшою за всю історію спостережень кількістю переробленої сої, перевищивши попередню позначку 189,774 мільйона бушелів, встановлену в жовтні. Груднева переробка зросте на 2,2% порівняно з листопадовим у 189,038 млн бушелів та на 8,8% порівняно з груднем 2022 року в 177,505 млн бушелів.

Промисловість із переробки сої стала одним із локомотивів для сільського господарства США, оскільки експорт сільськогосподарських культур падає, а ціни на зерно та олійні культури коливаються поблизу багаторічних мінімумів, повідомляє Рейтер.

Завдяки рясним постачанням сої і високої рентабельності сектор переробки олії, що нещодавно розширився, в США отримав вигоду зі стійкого попиту на соєву олію для виробництва відновлюваного палива. Тим часом сильна посуха в Аргентині, найбільшому експортері соєвих продуктів, минулого року призвела до підвищення попиту на соєвий шрот у США.

За словами аналітиків, відновлення виробництва в Аргентині вказує на те, що ринок для переробників США у 2024 році стане складнішим, а рентабельність вже почала звужуватися.

Оцінки грудневої переробки варіювалися від 189,0 млн до 197,380 млн бушелів за середнього значення 193,2 млн бушелів.

Звіт NOPA планується опублікувати у вівторок об 11 годині ранку за центральним поясним часом (17:00 за Грінвічем).

За оцінками семи аналітиків, запаси соєвої олії, що належать членам NOPA, станом на 31 грудня прогнозувалися на рівні 1,291 млрд фунтів. Якби ця сума була реалізована, вона збільшилася б на 6,4% порівняно з 1,214 мільярдами фунтів, якими володіли члени NOPA наприкінці листопада.

Оцінки запасів соєвої олії варіювалися від 1,190 млрд до 1,350 млрд фунтів, у середньому 1,289 млрд фунтів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!