Ф’ючерси на соєві боби в понеділок трохи зміцнилися

Джерело:  Oilword
доллар

Чиказька пшениця в понеділок досягла нового дев’ятимісячного максимуму через побоювання, що заморозки можуть завдати шкоди врожаям у найбільшому експортері росії.

Нещодавні заморозки в росії завдали шкоди врожаю озимої пшениці  в країні, а трейдери все ще намагаються оцінити масштаби збитків. Посуха в регіонах вирощування пшениці також вплинула на оцінки врожайності, хоч зараз прогнозуються дощі.

Російська консалтингова компанія ІКАР скоротила прогноз щодо врожаю пшениці цього року на п’ять мільйонів тонн порівняно з попередньою оцінкою, яка тепер складає 86 мільйонів тонн. Це можна порівняти з прогнозом Міністерства сільського господарства США в 88 мільйонів тонн.

“Ціни на пшеницю залишаються вищими на початку торгів, ринок все ще зосереджений на визначенні втрат від заморозків, що спостерігаються в росії”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX. «Але за матір’ю-природою також спостерігають та прогнозують довгоочікуваний дощ найближчими днями на півдні росії та в інших місцях Чорного моря».

«До кінця травня ми стежитимемо за російськими дощами. Якщо дощів не буде, трейдери можуть купувати. Можливо, найгірші заморозки вже позаду, тепер ринок хоче деякої ясності щодо ступеня можливої шкоди російському врожаю».

Найменший урожай має скоротити експорт, хоча очікується, що країна, як і раніше, буде великим гравцем на світовому ринку.

Щотижневі дані експортних інспекцій США показали, що за минулий тиждень було відвантажено 366 000 тонн пшениці зі США, що на вісім відсотків більше, ніж минулого тижня.

Ф’ючерси на соєві боби на торговій біржі Чикаго трохи зміцнилися. Розмови про те, що США, можливо, планують підвищити тарифи на деякі види китайського імпорту, включаючи олію, що використовується для виробництва біодизельного палива, надали чинності соєвій олії, позначилося і на ринку соєвих бобів. Побоювання з приводу повеней у Бразилії також надали підтримку.

Щотижневий експорт сої зі США становив 406 000 тонн, що приблизно вдвічі більше, ніж за тиждень рік тому. Проте з початку року експорт сої, що становив близько 39,5 млн тонн, все ще був на 17,7% нижчим від торішнього темпу.

Китай був провідним напрямком для пшениці цього тижня, тоді як Мексика була основним напрямком для кукурудзи, а Єгипет лідирував по соєвих бобах.

Котирування кукурудзи зросли, відновившись до закриття після попередніх втрат, оскільки ралі пшениці підтримали.

Щотижневі перевірки експорту кукурудзи зі США обсягом 938 000 тонн ознаменували собою вперше, коли поставки впали нижче мільйона тонн за 13 тижнів.

Погодні умови у США виглядають досить сприятливими для весняного посіву наступного тижня.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!