Рясний урожай гірчиці може послабити ринки олії в Індії

Джерело:  Oilworld
горчица

Рясний урожай гірчиці на внутрішньому ринку в поєднанні з помірним економічним зростанням і низьким попитом на полицях магазинів може послабити ринки олії в Індії, хоча зростання попиту з боку Китаю і збільшення поставок біодизельного палива можуть підтримати світові ціни на олію, заявили аналітики ринку і трейдер. на нещодавній торговій конференції в Індії

“Очікується, що економіка Індії демонструватиме помірне зростання протягом наступних 2-3 місяців, і я очікую, що зростання ВВП знизиться з 7% до 5,5% у 2022-23 роках”, – заявив Анубхуті Сахай, голова відділу економічних досліджень Південної Азії (Індія) у Standard Chartered Bank, на глобальній конференції Castor, організованій компанією Vegetable oil trade, SEA 25 лютого, повідомляє S&P Global Platts

“Ми побачимо високі відсоткові ставки, а стійкість попиту незрозуміла”, – сказав Сахай, додавши, що ціни на сировинні товари можуть зрости у другій половині року, оскільки попит у Китаї повертається.

Очікується, що в 2022-23 роках імпорт харчової олії в країну складе близько 14,5-15 млн тонн – найвищий показник за чотири роки, але нижче, ніж імпорт до пандемії в розмірі 14,9 млн тонн в 2018-19 маркетинговому році (листопад-жовтень), повідомив S&P Global Б.В. Мехта, глава SEA.

Учасники дебатів, однак, розділилися на думку щодо короткострокових перспектив цін на олію в країні, причому деякі вбачали в цьому ведмежі сигнали.

“Ми очікуємо на рясні поставки гірчиці, а в даний час попит на роздрібних полицях невеликий, тому я вважаю, що підвищення цін на рослинні олії малоймовірне”, – сказав S&P Global Чандрарк Котадія, директор Mangalam Finserv.

Індія є найбільшим покупцем рослинних олій у світі, за нею слідує Китай.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!