Румунський виробник цукру отримав державний грант у розмірі 13 млн євро на збільшення потужностей

Джерело:  УкрЦукор

Румунський виробник цукру Zahar Premium, який у лютому 2023 року придбав цукровий завод у Лудусі (округ Муреш) у французької цукрової групи Tereos, в наступні три роки інвестує близько 129 млн леїв (26 млн євро), з яких приблизно половину (48%) отримано як державний грант на збільшення виробничих потужностей і розширення асортименту продукції, повідомила Economica.

«Через три роки будемо більше контрактувати буряків в аграріїв регіону. Ми зможемо укласти контракти на 11-12 тис. га проти 8,7 тис. га зараз», — заявила співвласниця компанії Міхаела Нягу.

Проєкт компанії було визнано відповідним для отримання державної допомоги вартістю 62,5 млн леїв у рамках грантової схеми Investalim.

Інвестиції мають бути завершені протягом трьох років із моменту підписання фінансового контракту.

Компанія є єдиним виробником цукру в Румунії з цукровим заводом, який зараз переробляє буряк. Його потужність зросте приблизно на 25% з 3,2 тис. т на добу до 4 тис. т на добу.

Компанія планує придбати фасувальне обладнання та встановити нову лінію з виробництва ванільного цукру, а також нову сучасну лінію з виробництва цукру в пакетиках. Продукція буде призначена для місцевого ринку.

Міхаела Нягу через Best Achiziții також контролює цукровий завод у Боді (округ Брашов), де переробка ще не відновилася. Цукор, вироблений у Luduș, продається під брендом Bod.

Окрім заводів Ludus і Bod, у Румунії австрійська група Agrana має виробничі підрозділи в Романі та Бузеу, діяльність яких обмежена з листопада 2023 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!