Румунські фермери продовжують блокувати два пункти пропуску на кордоні з Україною, попри угоду з урядом

Джерело:  Цензор.НЕТ
Румунія протести

Румунські фермери продовжують блокувати рух вантажівок біля двох пунктів пропуску на кордоні з Україною – “Сірет” та “Вікову-де-Сус”. Про це повідомив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

“Біля пункту пропуску “Сірет”, що навпроти нашого переходу “Порубне”, блокування вантажівок триває уже третю добу поспіль. Але буквально годинку тому з румунського боку пропустили до нас першу партію із 10 вантажних автомобілів. На виїзд з України поки вантажівки не оформляють через блокування”, – сказав він.

За його словами, також блокування руху вантажівок не припинялося й у пункті пропуску “Вікову-де-Сус”, що навпроти “Красноїльська”. Станом на 12:30 у “живій” черзі на виїзд з України стоїть близько 60 вантажних автомобілів.

Водночас в електронній черзі на виїзд з України через пункт пропуску “Порубне” вже зареєструвалися понад 1100 вантажівок.

Коли блокування припиниться і розпочнеться робота пунктів пропуску у звичному режимі, українські прикордонники наразі не знають. Хоча напередодні стало відомо, Міністерство сільського господарства Румунії та представники місцевих сільськогосподарських організацій досягли угоди, яка задовольняє кілька вимог фермерів, які протестують та блокують кордон з Україною.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!