Румунська пшениця найдешевша на іракському тендері

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница деньги евро
UkrAgroConsult

Європейські трейдери повідомили у вівторок, що найнижча цінова пропозиція, подана в тендері від Державного управління зерна Іраку на закупівлю номінальних 50 000 тонн пшениці, складала 469 доларів за тонну С&F для румунської пшениці, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Nasdaq.

Зазначається, що пропозицію надіслала торгова компанія Agro-Chirnogi.

Про закупівлю ще не повідомлялося, і пропозиції все ще розглядаються, кажуть трейдери.

Кінцевий термін подання цінових пропозицій на тендері було  відкладено до 30 жовтня , а тепер пропозиції повинні залишатися дійсними до 3 листопада.

У  тендері взяли участь близько 11 компаній. Пшениця може бути довільного походження, але російська пшениця не бере участь у тендері, як і минулі рази.

«У зв’язку з невизначеністю зернового коридору з України, була лише одна пропозиція української пшениці», — сказав один трейдер. Українську пшеницю пропонували по $490 за тонну С&F. Нагадаємо що на минулому тендері фаворитом була українська пшениця, але Ірак відмінив тендер.

Повідомлялося про дві пропозиції щодо пшениці американського походження, найнижча з яких коштувала 560 доларів США за тонну С&F.

Інші пропозиції включали польську пшеницю з ціною $477,39 за тонну С&F і литовську за $499 за тонну С&F.

Найнижча пропозиція на канадську пшеницю становила $489,80 за тонну С&F, а найнижча ціна на австралійську пшеницю склала $525 за тонну С&F.

Обсяги в тендерах Іраку номінальні, і країна часто купує більше, ніж очікує. 17 жовтня Ірак заявив, що країна намолотить 5 мільйонів тонн пшениці в 2023 році, включаючи щонайменше 2 мільйони в перші чотири місяці нового року.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!