Румунія розпочала збирання озимих і завершила сівбу ярих культур

Джерело:  УкрАгроКонсалт
рапс
UkrAgroConsult

Автори статей:

Олена Гесова
Аналітик ринків зернових, олійних та бобових культур

На півдні Румунії розпочали збирання озимих культур (ріпак, ячмінь та пшениця) і перші показники врожайності дещо засмучують фермерів. За даними фермерів стан посівів ріпаку добрий лише на заході країни.

Починаючи з квітня на північному сході, сході та південному сході країни був зафіксований сильний дефіцит опадів, таким чином, незважаючи на збільшення посівних площ, виробництво ріпаку в Румунії, за оцінками УкрАгроКонсалт, може скоротитися.

В першій декаді травня Румунія успішно завершила посівну по соняшнику.

Незважаючи на високий світовий попит, підвищений температурний режим та постійний дефіцит запасів вологи (більш ніж 50% сільськогосподарських площ Румунії) стримав розширення площ під ярими культурами у Румунії. Деякі фермери вирішили скоротити посівну площу під кукурудзою на користь соняшника – як більш посухостійкої культури.

В поточному сезоні Румунія залишається топ-експортером соняшнику серед країн ЄС, але темпи експорту у другій половині сезону дещо скоротилися на фоні зменшення імпорту із сусідніх Болгарії та Угорщини.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!