Румунія: новий врожай ріпаку прогнозується на рівні 2021 року.

рапс
UkrAgroConsult

Автори статей:

Олена Гесова
Аналітик ринків зернових, олійних та бобових культур

Згідно з прогнозними моделями європейської агенції MARS, посіви озимих ЄС поки що не були пошкоджені морозами. Проте, процес придбання морозостійкості (загартування) йде повільніше, ніж зазвичай, у більшості центральних, східних та південно-східних регіонів Європи, включаючи Румунію.

Очікується, що поступове зниження температурного режиму дозволить рослинам отримати загартування, проте найближчим часом посіви схильні до ризику вимерзання у разі настання сильних холодів.

За оцінками УкрАгроКонсалт, у 2022/23 МР урожай румунського ріпаку може бути на рівні минулого року.

Погодний сценарій зими в регіонах, де рослини входять у зиму без належного загартування, буде важливим для формування фінальної врожайності. Достатній рівень снігового покриву буде необхідний на південному сході країни, щоб захистити рослини від вимерзання.

За останні 30 днів Румунія отримала достатню кількість опадів для розвитку озимих посівів, що покращило перспективи нового врожаю. Однак, сніговий покрив сформувався тільки в гірській місцевості через підвищений температурний режим і ослаблені рослини наражаються на ризик температурних перепадів.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!