Розблокування морських шляхів України РФ може використати для нападу на Одесу, – Рафаель Гороян

Джерело:  УкрАгроКонсалт
війна
UkrAgroConsult

Незважаючи на те, що питання продовольчої безпеки стало зараз однією з найактуальніших тем, а Володимир Путін заявив про готовність розблокувати судноплавство у Чорному морі, Україні не можна йти шляхом спільного розмінування акваторії з державою-агресором. Росія може використати ці торгові шляхи для нападу на Одесу та подальшого захоплення Півдня України. Таку думку висловив власник Групи Компаній «Прометей» Рафаель Гороян в коментарі виданню «Новий Час» (НВ) .

Він вважає додатковим ризиком участь Росії спільно з Туреччиною у розмінуванні на території України та супровід суден із зерном. «Росіяни братимуть у всьому цьому участь і матимуть доступ до певної інформації. Чи не напружує той факт, що Росія вирішуватиме в Україні державні питання, хоч і опосередковано?» — обурений власник Прометею.

Рафаель Гороян, як один зі сценаріїв рішення, розглядає наявність міжнародного військово-морського угруповання в Чорному морі без участі РФ, як держави-агресора.

«Було б дуже добре, якби на себе взяли [гарантії] такі авторитетні країни, як Англія, Франція, Америка, Німеччина. Це статусні держави, які мають гарну репутацію», — підкреслює власник ГК «Прометей».

Україні потрібні гарантії, що Росія не використає розміновані фарватери, щоб зайти десантними кораблями в Дністровський лиман чи сусідні з Одесою порти Чорноморськ чи Південний, наголошує Рафаель Гороян.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!