росіяни почали відкрито залякувати судна в Чорному морі

Джерело:  24 канал
блокада

Росія намагається встановити свою гегемонію у Чорному морі. Країна-агресорка перейшла від заяв до активних дій і відкрито залякує цивільні судна, погрожуючи їм знищенням.

Про це 24 Каналу сказала керівниця Об’єднаного пресцентру сил оборони та охорони Півдня Наталія Гуменюк. Погрози від росіян лунають у відкритих каналах морського зв’язку.

“Вони відкрито попереджають судна, котрі прямують Чорним морем, що, якщо їх навігація буде скерована до портів України, – ті будуть знищені. Прямо погрожують, що прапор країни, який несе судно, буде позначатися як країна, яка втягнута у конфлікт між Україною і Росією”, – повідомила речниця.

Такі повідомлення росіяни проголошують до екіпажів цивільних суден і починають залякувати їх.

Навігація в порти і з портів, підконтрольних Україні, нині відсутня, оскільки продовжує діяти попередження, яке проголосила Росія на початку повномасштабного вторгнення. З березня 2022 року країна-терористка закрила північно-західну частину Чорного моря, проголосивши, що там проводиться контртерористична операція.

“Тоді понад 100 суден стали заручниками ситуації. Згодом, у межах зернової ініціативи, кораблі, на які поширювалась її дія, почали виходити з портів. Але там досі лишаються контейнеровози та катери, які не підпадають під дію угоди”, – зауважила Гуменюк.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!