Росія. У серпні експортовано рекордний обсяг пшениці

пшеница
UkrAgroConsult

У серпні російськими експортерами було поставлено на зовнішні ринки 5,2 млн. тонн ячменю. Це майже в 3 рази більше, ніж у липні та +12% від серпня 2020/21 МР – рекордний місячний обсяг.

З початку сезону експорт пшениці становить 7,1 млн. тонн (+1% від аналогічного періоду минулого року), повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Основним імпортером залишається Туреччина, частка якої становить 26% від усього російського експорту пшениці.

Також зростає частка категорії «Інші», більшу частину якої становлять відвантаження до Ірану – майже 1,2 млн. тонн з початку сезону або в 22 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Більшість покупців наростили обсяги імпорту російської пшениці – Туреччина (+42%), Нігерія (+28%), Ізраїль (+10%), Саудівська Аравія (у 5 разів), Танзанія (+47%), Казахстан (+65%) .

Скоротили обсяги закупівель у порівнянні з минулим сезоном: Єгипет, Азербайджан та Кенія.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!