росія та Китай підписали великий контракт на постачання зернових

Джерело:  ТАСС
зерно

росія та Китай підписали великий контракт на постачання зернових на суму близько $25,7 млрд. Про це повідомив російським ЗМІ лідер ініціативи “Новий сухопутний зерновий коридор” Карен Овсепян на полях ділового форуму, що відбувся в Пекіні напередодні відкриття Третього міжнародного форуму “Один пояс – один шлях”.

“Сьогодні ми підписали один із найбільших в історії росії та Китаю контрактів майже на $25,7 млрд на 70 млн тонн на 12 років постачання зернових, зернобобових, олійних вантажів”, – поділився Карен Овсепян.

Він зазначив, що вказана ініціатива сприятиме нормалізації експортної структури в рамках “Поясу та шляху”. “Ситуація полягає в тому, що ми абсолютно точно з лишком замінюємо обсяги українського експорту, що випали, в Китай за рахунок Сибіру і Далекого Сходу”, – підкреслив Овсепян.

Він також анонсував швидкий запуск сухопутної зернової ініціативи. “В останніх числах листопада – на початку грудня на зустрічі глав урядів росії та Китаю буде підписано міждержавний договір про “Новий сухопутний зерновий коридор”, – зазначив він.

За його словами, завдяки “Забайкальському зерновому терміналу” нова ініціатива дозволить збільшити експорт російського зерна до КНР до 8 млн. тонн, який надалі за рахунок будівництва нової інфраструктури планується довести до 16 млн. тонн.

З моменту виходу закінчення зернової угоди росія систематично б’є по портовій інфраструктурі України, а також усіма способами хоче замістити своєю аграрною продукцією Україну на світових ринках.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!