Росія щоразу перед продовженням “зернової угоди” запускає пропагандистську кампанію для нагнітання ворожості, – постпред Британії в ООН Вудворд

Джерело:  Цензор.НЕТ
зерновий коридор

Постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд заявила, що перед продовженням Чорноморської зернової угоди щоразу Росія починає “нагнітати до градуса війни” тему забезпечення продовольством людей у всьому світі Про це пише Anadolu.

Термін дії зернової угоди спливає 18 липня, але постпред Британії в ООН Вудворд не впевнена, що її вдасться продовжити.

“Я не впевнена у продовженні угоди. Я не знаю, як це враховується у розрахунках Росії, але я знаю, що ООН робить все можливе, і ми  теж зробимо все можливе”, – сказала вона.

На питання про обіцянку Росії безкоштовно постачати зерно країнам Африки, Вудворд сказала, що “взагалі не приймає цю обіцянку за чисту монету”.

Велика Британія стає тимчасовим головою Ради Безпеки ООН і має намір використати це головування, “щоб висвітлити правду про воєнні злочини Росії та ще раз закликати Росію припинити війну”, сказала Вудворд.

Вона також заявила, що Росія зловживає своїм становищем у Радбезі та зазначила, що Британія діятиме у координації з іншими державами-членами Ради Безпеки. 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!