росія ще з грудня 2021 року готувалася розкрадати українське зерно, – правозахисники

Джерело:  Цензор.НЕТ
крадіжки зерна

Російський оборонний підрядник ще в грудні 2021 року почав купувати вантажівки та балкери для перевезення зерна, плануючи розкрадання українських продовольчих ресурсів. Докази цього передадуть до Міжнародного кримінального суду.

Такого висновку дійшла міжнародна правозахисна група Global Rights Compliance (GRC), повідомляє The Independent.

У її звіті йдеться, що росіяни на початку повномасштабного вторгнення навмисно атакували спочатку райони, багаті зерном, і здійснювали напади на інфраструктуру з виробництва продуктів харчування.

Крім цього, GRC виявила, що російський оборонний підрядник почав закупівлю вантажівок для перевезення зерна, а також трьох нових 170-метрових балкерів ще в грудні 2021 року, що свідчить про завчасне планування з розкрадання українських продовольчих ресурсів у безпрецедентних масштабах.

Російські війська почали контролювати українські ферми менш ніж за тиждень після свого вторгнення, і на піку рф вивозила 12 000 тонн зерна на день з усіх тимчасово окупованих територій України.

Докази такого планування правозахисники збираються передати Міжнародному кримінальному суду. Вони сподіваються, що це призведе до першого міжнародного судового переслідування Путіна за воєнний злочин у вигляді заморювання голодом як методу ведення війни. 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!