Росія розпочала відкриту війну проти України

У ніч проти 24 лютого 2024 року Російська Федерація здійснила відкрите військове вторгнення на територію України.

Президент РФ Володимир Путін перед цим в екстреному зверненні до громадян своєї країни повідомив про ухвалене рішення щодо військової операції на Донбасі та лицемірно заявив про те, що мета операції – захист мирних людей.

Після цього розпочалися ракетні обстріли Росією об’єктів по всій території України, артобстріли на кордоні з РФ та висадка російського десанту у Маріуполі.

Близько 5:00 низка потужних вибухів пролунала в Одесі, Києві, Миколаєві, Бердянську. У Харкові було знищено ракетно-артилерійський склад.

У Міноборони говорять про ракетні обстріли військових об’єктів на території України. “Гради б’ють уздовж усього кордону від Луганська до Житомира”, – цитує інформагентство свого джерела в Міністерстві оборони України. Також повідомляється про початок десантної операції Чорноморського флоту РФ в Азовському морі та Одесі.

Частина Одеси залишилася без електрики, у Маріуполі та Одесі висаджується російський десант.

За інформацією ЗМІ, завдано ракетних ударів по військових об’єктах у районі Дніпра.

Україна закрила свій авіаційний простір.

У Збройних Силах України кажуть, що зайняли та утримують оборонні позиції, відображають повітряний напад, ситуація контрольована, інформація про десантування російських військ в Одесі не відповідає дійсності.

 

ЦТС

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!